Diumenge, 10 desembre 2023
12.5 C
La Llagosta

La Llagosta va reciclar l’any passat només un 21% de les deixalles generades

contenidors reciclatge 002La ciutadania de la Llagosta va reciclar durant el 2015 gairebé un 21% de les deixalles generades, la taxa de recuperació continua sent la més baixa de tota la comarca. Cada veí o veïna de la nostra localitat va recuperar prop de 74 quilos d’escombraries. En total, la ciutadania de la Llagosta va generar l’any passat unes 4.610 tones de residus, reciclant-ne unes 973.

Les xifres globals es mantenen força estables comparades amb les registrades durant el 2014. Per materials, la fracció orgànica va passar de les 379 tones a les 365; el paper va baixar de les 100 tones a les 93; els envasos es van incrementar en tres tones, passant de les 123 a les 126; i el vidre en cinc, de les 95 a les 100 tones . El material de rebuig ha disminuït en 22 tones. El 2014 es van llençar unes 3.658 tones d’escombraries, mentre que l’any passat en van ser unes 3.636.

El regidor de Serveis Municipals, Jordi Jiménez, considera que la de reciclatge és “una xifra baixa” i que cal conscienciar a la gent per dos motius: econòmic, ja que “quant més es recicli, menys costarà la taxa d’escombraries” i l’altre mediambiental. Jiménez ha avançat que l’Ajuntament instal·larà nous punts de recollida selectiva al carrer d’Anselm Clavé. Pel que fa a la deixalleria de la Llagosta, va rebre l’any passat 3.859 usuaris, bastants més que el 2014, que en van ser 3.647. Tot i això, l’aportació de material per usuari va ser menor, ja que en total es va passar de les 303 tones a les 289.

Aquestes dades situen a la Llagosta com el municipi de la nostra comarca que menys recicla. A la franja baixa, es troben altres poblacions com Canovelles, que va reciclar un 22%, o Granollers, que va superar el 27%. Les poblacions que millors dades van registrar són aquelles que, per les seves característiques, han impulsat la recollida porta a porta, com ara Tagamanent (75,6%), Sant Antoni de Vilamajor (75%) o Sant Feliu de Codines (55,5%). Les dades sobre recollida selectiva es poden consultar al web del Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Publicitat

Publicitat

Més notícies