Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

Comerç La Llagosta recull més de 1.700 firmes per modificar l’Ordenança de les escombraries

Comerç La Llagosta, l’associació de comerciants de la nostra localitat, ha lliurat 1.724 firmes a l’Ajuntament per demanar la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per al tractament, recollida i eliminació de residus sòlids urbans. Segons aquesta entitat, els locals urbans destinats a activitats comercials, industrials i de serveis han de pagar aquest any 562,60 euros. En el cas d’hotels, fondes, restaurants, bars, pensions, cafès i similars, l’import és de 743,28 euros.

Comerç La Llagosta diu que des de fa anys els increments de la taxa en relació al petit comerç i restauració s’han anat modificant de forma exponencial sense tenir en compte la realitat que avui travessa aquest important sector de l’economia del municipi.

“Aquests increments suposen un cost excessiu per al sector del petit comerç, que en nombroses ocasions i segons la casuística de cada establiment, genera menys residus que altres epígrafs de la mateixa ordenança, però que en canvi paga més. Això trenca el principi de qui més residus genera, qui més contamina, més paga i no ho trobem just”, assegura Comerç La Llagosta en un comunicat.

L’entitat demana a l’Ajuntament que faci un estudi sobre la realitat del comerç local, que modifiqui els criteris d’aplicació de la taxa de residus per fer- la més justa per al comerç i que, mentrestant, quedi sense efecte la modificació de l’ordenança per a l’any 2024.

Per la seva part, l’Ajuntament explica que la pujada de l’ordenança ha estat lineal tant per als comerços com per a la ciutadania per apropar-se al cost del servei de cara al 2025. El Consistori afegeix que no es pot deixar sense efecte la modificació de l’ordenança perquè el servei s’està prestant, però sí que es farà un estudi per ampliar els epígrafs dels comerços i que l’ordenança sigui més justa. Amb la posada en marxa dels contenidors tancats, es podrà determinar amb més exactitud qui genera més residus.

Publicitat

Publicitat

Més notícies