Dimarts, 21 maig 2024
15 C
La Llagosta

Dani Hernández: “Des de petit el meu somni era treballar en el Mundial de MotoGP”

Dani Hernández, de 29 anys, és el coordinador de l’equip de motociclisme Pertamina Mandalika GAS UP Team des de la temporada passada. El conjunt català, amb patrocinadors d’Indonèsia, competeix a Moto2 amb l’objectiu de ser un dels referents de la segona categoria més important del Mundial de MotoGP.

Com arribes a Moto2?
Ha estat un camí llarg, era el meu somni des de petit treballar al Mundial de MotoGP. Vaig estudiar la carrera de Periodisme i quan vaig acabar-la era conscient que al Campionat del Món de motociclisme els idiomes eren molt importants. Aleshores, vaig decidir marxar un any a l’estranger per perfeccionar el meu anglès. Quan vaig tornar, vaig emprendre la meva faceta de periodista i vaig treballar a Mediapro, per a GolTV i LaLiga. Un any abans d’entrar al Mundial, vaig treballar a Dorna, que és l’empresa organitzadora de MotoGP, i ja la passada temporada va ser la primera al Pertamina Mandalika.

Quina és la tasca que fas?
Soc el coordinador, així que la meva tasca es divideix en dues parts. Abans del gran premi, m’encarrego de tota la part logística, com ara la reserva de vols, allotjaments, vehicles de lloguer… i, una vegada ja estem al circuit, faig l’assistència als pilots en rodes de premsa, esdeveniments del dia i m’encarrego de la relació amb els patrocinadors i convidats VIPS durant el cap de setmana.

Com és un dia de cursa?
Molt intens i emocionant. Tot passa molt ràpid. Ens aixequem molt d’hora perquè estem moltes hores en el circuit. Quan arribem, estem a l’espera de l’arribada dels pilots i després ells fan el seu procés d’escalfament i contacte amb els tècnics. Quan comença l’activitat en pista, arri­ben els convidats i jo m’encarrego de rebre i gestionar com estarem en el box, perquè són uns quants. A partir d’aquí, tot ho marca el resultat. Si són bons, fan que el dia sigui molt més especial i, quan no ho són, s’ha de mantenir la professionalitat.

Quin objectiu teniu?
És un equip que suma més de 20 anys al Campionat del Món; anteriorment la categoria s’anomenava 250 cc i ara és diu Moto2. Enguany, els objectius són molt grans perquè hem fitxat Jaume Masià, que la temporada passada va ser campió del món de Moto3, i continuem amb el pilot Bo Bendsneyder, dels Països Baixos, que ja porta set anys en la categoria i l’any passat va sumar un podi en el Gran Premi dels Estats Units. Som ambicio­sos i considerem que podem estar en la part alta de la classificació, però és una categoria molt igualada i veurem què passa.

Tens alguna anècdota de la teva primera temporada?
L’any passat era el primer any que MotoGP aterrava a l’Índia i no es coneixia ben bé del tot on estava el circuit. La setmana prèvia d’arribar a l’Índia, Dorna i l’associació d’equips ens envien un comunicat dient que el circuit estava plagat de serps verinoses. Així que imagina’t la situació. A més, hi havia prop de 40 graus de temperatura i un 90% d’humitat. Tot el padock en pantaló llarg, tothom mirant per tot arreu que no sortís cap serp. Les autoritats locals van fer una bona feina i no va passar-hi res.

Com t’han servit els estudis per al món de MotoGP?
La meva experiència com a periodista m’ha servit molt perquè en l’àmbit comunicatiu he pogut desenvolupar-me en diferents tasques. A més, vaig complementar els estudis de Periodisme amb un màster en Gestió esportiva, que m’ha permès el treball de màrqueting i de gestió d’esdeveniments. En un món tant global com és MotoGP, tot això t’ajuda per desenvolupar-te en diferents àrees.

MotoGP és com t’havies imaginat?
És molt millor, és una experiència única. Tot passa molt ràpid, amb emocions fortes. Has d’estar preparat per a això perquè són moltes setmanes fora de casa i a nivell mental és un gran desgast. El que es viu en l’àmbit professional és indescriptible i estic molt content. Quan veia de petit les curses de MotoGP per la tele amb el meu pare, li deia que jo volia treballar-hi. Ha costat molt, però estic molt feliç.

Com et veus en el futur?
El meu pensament és de seguir creixent, però des de la tranquil·litat que sóc nou en un món molt exigent. Jo vull seguir formant-me i guanyar més experiència, per qui sap, si en un futur puc estar en un equip de MotoGP, que és el somni que tothom té. Estic tranquil perquè estic en un equip molt bo que em tracta molt bé.

També ets entrenador del CE La Llagosta.
Des de petit, he tingut les passions de les motocicletes i el futbol. Vaig ser jugador del CE La Llagosta i els inicis d’entrenador van ser a la Llagosta. És evident que no em puc dedicar al 100% com a entrenador, així que ajudo de la millor manera possible. Les setmanes que soc aquí estic amb el primer equip i les que no hi soc em coordino amb el company del cos tècnic, Iván Arroyo.

Publicitat

Publicitat

Més notícies