Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

El març acaba amb menys de 700 persones aturades a la Llagosta

A la nostra localitat la desocupació va baixar en 20 persones al mes de març. A l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) hi havia inscrits 697 veïns i veïnes de la Llagosta. La taxa d’atur se situa a la Llagosta en el 11,37%.

De les 20 persones menys sense feina, set eren dones i tretze dones. Així, el març va acabar amb 281 homes aturats i 416 dones aturades. En un any, la desocupació masculina ha baixat en dinou persones i la femenina en 29.

Per edats, només dues franges han experimentat un increment, la que va dels 40 als 44 anys, que ha crescut en quatre, i la de 30 a 34, que ho ha fet en tres. El descens més destacat s’ha donat en les persones entre 45 i 49 anys, que ha baixat en vuit. La franja que més persones sense feina acumula és la de majors de 60 anys, amb 133. A l’altra banda, ens trobem amb els menors de 20 anys, amb tretze persones inscrites com a demandants d’ocupació a l’OTG.

Per durada en situació d’atur. Els dos grups que apleguen a persones que fa menys temps que estan sense feina són els que han baixat més. Els que fa menys de tres mesos que estan desocupades en són catorze menys i els que fa entre tres i sis mesos han baixat en quinze. El grup que fa més de dos anys que estan a l’atur només ha baixat en una persona i continua sent el que més desocupades registra, amb 220.

Les dades d’atur per nivell d’estudis mostren un descens de setze persones que tenen EGB o ESO, tot i això, encara hi ha 447 persones amb aquests estudis que estan sense feina. La desocupació s’ha incrementat en quatre persones que tenen estudis primaris incomplets i en una els que tenen estudis professionals superiors.

Per sectors, destaca la disminució que s’ha registrat en el de serveis, amb 20 persones menys aturades. La indústria ha baixat en tres, el sector agrícola es manté estable, la construcció puja en una i el col·lectiu sense ocupació anterior s’incrementa en dues.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat en 45 persones al mes de març. La taxa d’atur s’ha situat en el 9,82%, amb 19.507 vallesans i vallesanes sense feina.

Publicitat

Publicitat

Més notícies