Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament elabora el primer Pla Local de Salut de la Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha elaborat el primer Pla Local de Salut del municipi amb la previsió de fer una setantena d’intervencions fins al 2025, dividides en set eixos. El document, impulsat per la Regidoria de Salut Pública, vol donar resposta a les necessitats de salut detectades pels professionals municipals, els agents de salut i la ciutadania.

El Pla Local de Salut és un instrument de planificació en salut que s’orienta al desenvolupament d’un procés compartit per a la millora de la salut. El document recull la planificació, l’ordenació i la coordinació de les actuacions que es fan en matèria de salut pública (prevenció, promoció i protecció) en l’àmbit municipal. L’objectiu és que sigui una eina per fer evolucionar el municipi cap a un entorn respectuós i promotor de la salut. Alhora, és un document que estableix les bases i vertebra la coordinació entre tots els agents involucrats en la salut.

Com a pas previ al pla d’acció del document, el perfil de salut del mateix pla mostra que hi ha una prevalença de la ciutadania de la Llagosta en l’obesitat. A més, d’entre els problemes percebuts, entre la ciutadania i els professionals sanitaris, hi ha la salut mental en les persones grans, els riscos per a salut mental d’infants i joves, les males olors i al contaminació ambiental, el consum de substàncies, l’amuntegament urbà, les famílies desestructurades, i les condicions socioeconòmiques de les persones més vulnerables. A partir d’aquí, el pla local consta de set línies estratègiques per desenvolupar el pla d’acció amb una setantena d’accions. Els eixos a desenvolupar són les condicions polítiques, socioeconòmiques, culturals i mediambientals; la protecció de la salut; l’aïllament social; el benestar emocional i la salut mental; l’activitat física i l’esport; l’alimentació saludable; i la seguretat de les persones i la salut sexual i reproductiva.

El document s’ha presentat avui dimarts al Saló de plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència del regidor de Salut Pública, Mariano García; l’alcalde Óscar Sierra; el diputat adjunt de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona, Samuel Núñez; i els tècnics municipals i de la Diputació. Durant l’acte no s’ha volgut fer cap valoració del nou Pla Local de Salut per complir amb la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. El document, cal recordar, que va ser aprovat definitivament en una sessió plenària local el passat novembre de 2023 i s’aplicarà fins al 2025.

En acabar l’acte al Saló de plens, el diputat adjunt Samuel Núñez ha signat en el Llibre d’Honors de l’Ajuntament de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies