Diumenge, 04 juny 2023
18.8 C
La Llagosta

Més d’un centenar de domicilis tindran bonificacions a la taxa de residus per l’ús de la deixalleria

Aquest any 111 persones i un establiment de la nostra localitat es beneficiaran de la bonificació en el rebut d’escombraries per haver fet servir la deixalleria durant el 2021 més de deu vegades.

La bonificació en la taxa de residus és del 10 % per a 44 domicilis que han fet ús de la deixalleria entre 10 i 14 vegades l’any passat. A altres 67 domicilis se’ls aplicarà una bonificació del 15 % per haver portat residus a la deixalleria un mínim de 15 vegades. El comerç que es beneficiarà del 10 % de bonificació en la taxa, ha utilitzat la deixalleria un mínim de 20 cops.

Aquestes xifres suposen una davallada respecte l’any passat, quan van ser 132 persones i un comerç els que es van beneficiar per fer servir més vegades la deixalleria. El 2020, en van ser 126 domicilis i un comerç i el 2019, 127 persones i un comerç.

Les persones que es vulguin beneficiar de la bonificació al rebut de les escombraries tenen a la seva disposició el carnet, que facilita el registre de l’ús de la deixalleria per aplicar posteriorment les bonificacions aprovades a les ordenances municipals.

Les persones usuàries poden recollir el carnet a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania en qualsevol moment de l’any. La documentació es pot aconseguir al web municipal www.llagosta.cat Aquest carnet fa servir un registre de l’ús de la deixalleria de forma digital. La targeta només s’ha de sol·licitar una vegada i no té data de caducitat.

La deixalleria està situada al polígon industrial de la Llagosta, a la cantonada dels carrers de Vic i de Gaudí. El seu horari és de dimecres a divendres de 9.30 a 13.30 h, i de 16 a 19 h; els dissabtes de 9 a 15 h; i els diumenges de 9 a 14.30 h.

A la deixalleria es pot portar oli de cuina i de cotxe, mobles, electrodomèstics de línia blanca, bateries de cotxe, residus elèctrics i electrònics, dissolvents, pintures, vernissos, ferralla, fluorescents i runes, entre d’altres residus.

Publicitat

Publicitat

Més notícies