Diumenge, 05 maig 2024
19.2 C
La Llagosta

L’Escola Joan Maragall celebra el 50è aniversari amb diverses activitats i una exposició

L’Escola Joan Maragall viurà un any 2024 molt especial perquè complirà 50 anys des que va obrir les portes el 1974. Pel centre educatiu han passat milers d’estudiants i més d’un centenar de professors i professores. L’escola vol mostrar la seva història a la ciutadania i, per això, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Joan Maragall i la comissió de festes del centre educatiu han organitzat diverses activitats per commemorar el mig segle.

La setmana gran per commemorar l’efemèride va començar dilluns. L’Escola Joan Maragall celebra la setmana cultural, que enguany està dedicada al pas del temps i a la història del centre. A més, demà divendres, 26 d’abril, i dissabte, 27 d’abril, s’organitzarà una exposició fotogràfica i altres activitats. “Normalment, fèiem la setmana cultural al febrer, pel Carnaval, però enguany endarrerim aquesta setmana especial per fer-la coincidir amb les altres activitats i treballarem sobre el mig segle de l’escola amb l’alumnat”, explica Gemma Requena, directora de l’Escola Joan Maragall.

L’alumnat participa activament en la celebració del 50è aniversari des del passat mes de novembre. Els estudiants de cinquè i sisè de Primària han estat els encarregats del disseny del logotip; els de tercer i quart han fet els dibuixos per dissenyar el cartell de la mostra; els de primer i segon munten un vídeo explicatiu dels espais del centre; i els d’i3 a i5 han fet un photocall per a l’exposició.

Per muntar la mostra, l’AFA va fer una crida per les xarxes socials per aconseguir més fotografies i va visitar l’arxiu municipal amb Joan Bartalot. José Luis Mediavilla, exprofessor de l’escola, ha fet els textos. “L’exposició es muntarà al gimnàs, serà oberta a la ciutadania i constarà de fotografies, documents, tallers de manualitats i un taller de ràdio”, explica Ana Sardón, tresorera de l’AFA i impulsora de les activitats.

Durant l’exposició, hi haurà una taula solidària amb la venda de productes a benefici de
l’Hospital Sant Joan de Déu i servei de bar. Divendres, la mostra s’obrirà de 16.30 a 19.30 h i dissabte, de 10 a 13 h. D’entre les activitats de dissabte, a les 12 h se celebrarà l’acte commemoratiu dels 50 anys de l’escola i a les 13 h un dinar al pati.

Publicitat

Publicitat

Més notícies