Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

Baixa el nombre de persones aturades al nostre municipi al mes de febrer

L’atur a la Llagosta ha baixat al mes de febrer en setze persones. Segons les dades de l’Observatori – Centre d’Estudis del Vallès Oriental. L’índex de desocupació se situa així en l’11,10%. A final de mes, hi havia a la nostra localitat 717 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

De les setze persones que han deixat l’atur, totes eren dones, bàsicament del sector serveis. Així, al febrer hi havia 288 homes sense feina i 429 dones. Respecte a les dades d’ara fa un any, a la Llagosta hi ha dotze homes i dinou dones menys a l’atur.

Per edats, destaca el grup de 45 a 49 anys, que ha baixat en dotze persones, i de 55 a 59, que ho ha fet en nou. A l’altra banda, el grup de més de 60 anys s’incrementa en vuit persones i passa a ser el més nombrós, amb 134 veïns i veïnes sense feina.

Per durada en situació d’atur, les persones que porten entre sis i nou mesos a l’atur han baixat en quinze, el mateix nombre que han pujat les que fa entre tres i sis mesos que estan sense feina. Els que porten fins a tres mesos, en són deu menys i arriben a les 173 persones. El grup que aplega a persones que fa més de dos anys que estan desocupades arriba fins a les 221.

Per estudis, el que millor comportament ha tingut al mes de febrer ha estat el de programes de Formació Professional, que baixa en deu persones. El col·lectiu més nombrós és el de persones que tenen EGB o ESO, que arriben a les 463.

Per sectors econòmics, el de serveis baixa en tretze persones aturades, la industrial baixa en quatre i el de la construcció ho fa en una. Les persones sense ocupació anterior sumen dues més i el sector agrícola es manté estable.

Al Vallès Oriental, l’atur s’ha incrementat en 36 persones que, amb un total de 19.552 vallesans i vallesanes, suposen una taxa d’atur del 9,84%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies