Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

L’AMERC enceta un programa per a la transformació tecnològica i la indústria 4.0

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) ha posat en marxa un programa d’impuls a la transformació tecnològica i la indústria 4.0 de les empreses dels polígons industrials de la Riera de Caldes -Polinyà, Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat-. El programa, anomenat Now & Next, té com a objectiu la divulgació de la usabilitat i els avantatges d’implantar les tecnologies 4.0, la formació de personal tècnic i directiu de les empreses en les possibilitats que ofereixen aquestes tecnologies i l’exposició de casos d’ús i d’èxit del model d’Indústria 4.0.

Per aconseguir aquests objectius, el Now & Next es construeix a partir de dos grans eixos vertebradors: el servei de formació i capacitació tecnològica per empreses; i el servei de consultories i diagnosis per la identificació de solucions.

El servei de formació i capacitació tecnològica per empreses consta de tres mòduls formatius per aprendre a seleccionar tecnologies 4.0, desenvolupar una infraestructura tecnològica segura i connectada i a definir l’estratègia tecnològica més adient per cada companyia. Cada mòdul formatiu culminarà amb la visita a una empresa referent del territori en la implantació de tecnologies 4.0.

Pel que fa al servei de consultories i diagnosi per la identificació de solucions es canalitza a través del programa d’assessoraments, Via Digital. El programa disposa de quatre etapes, adaptades a l’estat de desenvolupament de cada projecte, a partir de les quals s’assessorarà les empreses en la implantació i posterior seguiment de projectes tecnològics 4.0.

El programa d’assessoraments i les formacions no representen cap cost per les empreses, ja que estan subvencionades per la Diputació de Barcelona

Jornada inaugural, el 16 de febrer

Amb motiu de l’inici del programa promogut per l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC), el divendres 16 de febrer se celebrarà la jornada “Impulsem el Canvi cap a la Indústria 4.0” a Desenvolupament Local de Santa Perpètua de Mogoda, de 9.45 a 12.30 hores.

Durant la jornada, que està adreçada a personal directiu i tècnic d’empreses de polígons industrials del territori, es podrà conèixer de la mà d’experts del Centre Metal·lúrgic i la fundació CIM UPC el model d’Indústria 4.0, la presentació del banc d’empreses tecnològiques 4.0 i tres casos d’èxit d’implantació de tecnologies 4.0 a empreses del territori gràcies als assessoraments impulsats per l’AMERC.

Per inscriure-us a la jornada o rebre més informació dels mòduls formatius i el programa d’assessoraments Via Digital, podeu visitar la pàgina web de l’AMERC, trucar al telèfon 93 544 61 63 o enviar un correu electrònic a empresa@staperpetua.cat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies