Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

Salah Jamal: “El que passa a Palestina no és un conflicte, és un genocidi”

Salah Jamal, metge, historiador i escriptor català d’origen palestí, va criticar l’actual situació de Palestina amb Israel. “Que quedi clar que no és un conflicte, és un genocidi al poble palestí”, va dir Jamal el passat divendres durant l’acte de presentació del seu darrer llibre, Nakba: 48 relats de vida i resistència a Palestina, a la plaça de Cirera Voltà. L’acte, que estava organitzat per La Llagosta En Comú, va tenir com a moderador el llagostenc Miguel Pajares.

Jamal va criticar l’actual situació que es viu a la Franja de Gaza des de fa més de sis mesos, des de l’ofensiva d’Israel. “Al principi creia que era passivitat, després complicitat i ara ja penso que Israel i els països del món occidental són socis; socis del genocidi amb el poble palestí. Hi ha més de 34.000 morts i Gaza està destruïda”, va explicar Jamal, que va demanar l’aturada del conflicte i trobar una solució immediata: “hi ha una resolució de les Nacions Unides que insta a Israel de la retirada dels territoris ocupats a Cisjordània, Gaza i el Jerusalem oriental, que representen el 22% del territori històric de Palestina”.

Durant l’acte, es va servir un té solidari i els diners recaptats aniran destinats a les entitats Prou complicitat amb Israel i Comunitat Palestina de Catalunya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies