Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

El primer mes de l’any, l’atur s’ha incrementat a la Llagosta

El mes de gener ha registrat 18 persones més registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Aquest és un augment superior al que es va donar el gener de 2023, quan l’atur va pujar en dues persones.

La taxa de desocupació a la Llagosta s’ha situat en l’11,86%, segons les dades de l’Observatori Centre d’Estudis del Vallès Oriental. Tot i això, la taxa d’atur d’ara fa un any estava en el 12,10%.

Mentre que el mes passat es va incrementar en quatre els homes en situació d’atur, arribant als 288, les dones ho va fer en catorze, que ja en són 445. Si comparem les xifres amb les d’ara fa un any, hi ha 19 homes menys desocupats i quatre dones més.

Les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de Catalunya indiquen que, per edats, el grup que més ha pujat és el de 25 a 29, que s’ha incrementat en catorze persones, i el que més ha baixat és el de 30 a 34, que ho ha fet en onze. El grup que més persones sense feina va aplegar al mes de gener va ser el de 55 a 59, amb 135; seguit del de majors de 60, amb 126. Els menors de 20 anys, només registren catorze persones a l’atur.

Per durada en situació d’atur, les persones que porten menys de tres mesos ha augmentat en disset i ja en són 183. Les que fa de tres a sis mesos, han pujat en onze les inscrites a l’OTG. Les persones aturades que fa més de dos anys que estan en aquesta situació, en són 227, una menys que al desembre.

Per estudis, les persones que tenen EGB o ESO són les que registren un major augment de l’atur, amb set. Només baixa les que tenen estudis primaris incomplets, amb dues. Es manté estable el col·lectiu que té estudis universitaris.

El sector serveis és el que registrar un major increment de l’atur, amb 22 persones, arribant ja a les 517 que no tenen feina. La indústria i la construcció baixen en quatre persones respectivament. El primer suma 126 persones aturades i el segon 45. El col·lectiu sense ocupació anterior creix fins a les 43, cinc persones més que el mes anterior, i el de l’agricultura baixa en una i es queda en dues persones sense feina.

Al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït en quinze persones. Ara, hi ha a la nostra comarca 19.516 vallesans i vallesanes inscrits a l’OTG. Això suposa una taxa d’atur del 10,17%

Publicitat

Publicitat

Més notícies