Dimarts, 30 abril 2024
13.8 C
La Llagosta

El CAP de la Llagosta instal·la avui dimarts una taula informativa amb motiu del Dia mundial sense tabac

Avui, 31 de maig, se celebra el Dia mundial sense tabac. Per aquest motiu, el Centre d’Atenció Primària de la Llagosta instal·larà una taula informativa a l’exterior de l’ambulatori entre les 11 i les 13 hores sobre eines per deixar de fumar. Si algú vol deixar de fumar, s’hi pot adreçar i li assessoran sobre com iniciar el procés de deshabituació i li explicaran quina ajuda li poden oferir des del Centre d’Atenció Primària de la nostra localitat. També es vol sensibilitzar a la població del municipi del risc que comporta el consum de tabac.

L’última setmana de maig és una de les dates clau en el calendari per a l’atenció primària perquè coincideixen les celebracions de la Setmana Sense Fum i el Dia mundial sense tabac. La promoció d’una vida saludable i la prevenció de la malaltia és un dels eixos vertebradors en l’activitat de l’atenció primària i l’abordatge de la deshabituació tabàquica és clau en aquest sentit. En xifres publicades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), cada any moren més de 8 milions de persones arreu del mon a causa del tabac, i el seu consum és la principal epidèmia prevenible a la que ha de fer front la comunitat sanitària.

Al Vallès Oriental, la Comissió de Tabac de l’Atenció Primària Metropolitana Nord fa més de 25 anys que treballa en la prevenció i el tractament del tabaquisme, amb l’objectiu de disminuir la prevalença de persones fumadores en la població del territori. Aquesta comissió està integrada per una trentena de professionals, referents de tabac, i liderada per Àngela Martinez Picó, coordinadora de Tabaquisme al Servei d’Atenció Primària de l’ICS al Vallès Oriental. L’evidència sosté que rebre suport i acompanyament per part de professionals especialitzats en deshabituació tabàquica fa augmentar l’èxit del procés de deixar de fumar. Aquests professionals atenen amb visita programada als CAP i, en funció de cada cas, plantegen el tractament, eines i tècniques més adients de manera personalitzada.

Publicitat

Publicitat

Més notícies