Dimarts, 16 juliol 2024
23.7 C
La Llagosta

L’Escola Joan Maragall celebra els 50 anys amb dues jornades d’activitats

L’Escola Joan Maragall ha celebrat els 50 anys amb dues jornades intenses d’activitats. Divendres i dissabte, el centre educatiu va commemorar el mig segle des que va obrir les portes el 1974 amb diferents activitats -obertes a la ciutadania- i una exposició de fotografies, que van organitzar l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Joan Maragall i la comissió de festes del centre educatiu.

Un dels moments més emotius de les dues jornades va ser l’acte de commemoració dels 50 anys, que va tenir lloc dissabte al pati de l’escola. L’Ajuntament de la Llagosta, mitjançant l’alcalde Óscar Sierra, i les alumnes Júlia i Daniela Mediavilla, van fer entrega d’una placa commemorativa dels 50 anys al centre educatiu, que va recollir l’exprofessor José Luis Mediavilla en representació de tot el personal de docència. “No ho mereixo perquè jo només he fet la meva feina i, a més, ho vaig gaudir com a mestre”, va dir en l’acte Mediavilla, que també ha participat en els actes del 50è aniversari fent els textos de la mostra fotogràfica. “Un 50 aniversari no és un cúmul d’anys, és un conjunt de vides entrellaçades, que s’han trobat aquí”, va dir Mediavilla, emocionat, després de rebre la placa de mans de les seves dues netes.

Durant l’acte, l’alcalde Óscar Sierra va voler “aprofitar el moment per agrair la tasca memorable que fan els professors i les professores”, i a més, remarcar “la tasca silenciosa, i necessària, que fa durant l’any l’AFA, que ens ha permès celebrar aquests 50 anys”. Tanmateix, la directora del centre educatiu, Gemma Requena, va destacar que “avui és un dia que cal agrair la feina que han fet en aquests 50 anys els professors i professores que han passat al llarg d’aquest temps, també els alumnes, els familiars i les persones de l’AFA. Esperem celebrar 50 anys més”.

Durant les dues jornades d’activitats, la mostra d’imatges, ubicada al gimnàs de l’escola, va ser l’eix de la commemoració amb un recull dels 50 anys del centre amb fotografies d’antics alumnes, del centre, un photocall, un vídeo que mostrava les instal·lacions de l’escola actual i, fins i tot, hi havia un llibre d’honors. “L’objectiu de les activitats que hem fet és fomentar en els infants el treball en grup, el sentit de pertinença, el pas del temps i el desenvolupament de les seves habilitats tecnològiques i plàstiques”, va dir Ana Sardón, tresorera de l’AFA i impulsora de l’efemèride, que va afegir: “han estat uns dies molt intensos perquè hem pogut veure exprofessors i exprofessores i antics companys de classe”.

Durant els dos dies dels actes de commemoració, també va celebrar-se tallers i activitats per als infants i una taula solidària amb la venda de productes a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu i les entitats Animalets i Attadamon van vendre els seus productes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies