Dilluns, 25 setembre 2023
19.8 C
La Llagosta

L’estiu finalitza amb un increment de l’atur a la Llagosta

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes d’agost en disset persones. Això fa que la taxa de desocupació se situï a la nostra localitat en l’11,62%.

A final de l’època estival, hi havia registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat, 718 llagostencs i llagostenques. Durant el mes de juliol, l’atur es va mantenir estable respecte al juny, comptabilitzant 701 persones sense feina.

De les disset que ara s’han quedat desocupades, tretze són dones i quatre homes. Així, ara hi ha 274 homes sense feina i 444 dones. Si comparem les xifres respecte a les de fa un any, a la Llagosta hi ha 31 homes menys a l’atur i catorze dones menys.

Pel que fa a les edats, el comportament de l’atur ha estat força desigual. Mentre que la franja d’edat de majors de 60 anys ha crescut en set persones, la de 55 a 59 ha baixat en quatre. La resta de grups s’ha mogut entre aquestes xifres.

Per durada en situació d’atur, només han experimentat un descens les persones que porten més de dos anys sense feina, han baixat en dues, i les que fa entre 12 i 15 mesos, que ho ha fet en una. El grup d’aturats i aturades que busca feina fa menys de tres mesos es manté estable. Tot i això, aquest és un dels col·lectius que més persones aplega, 149, després del de més de dos anys a l’atur, que en són 234.

Per sectors econòmics, el de serveis és el que experimenta un major increment, amb nou persones més aturades; el segueix el de la construcció, amb sis; i el de la indústria i el col·lectiu sense ocupació anterior, amb una més cadascú. El sector agrícola es manté estable.

Per nivells de formació hi ha dos grups que creixen més que els altres, el d’estudis universitaris de primer cicle, amb set persones més aturades, i el de programes de Formació Professional, amb sis.

Al Vallès Oriental, l’atur s’ha incrementat fins a les 19.669, que en són 585 més que al juliol. La taxa de desocupació comarcal ha pujat fins al 10,28%, segons les dades de l’Observatori – Centre d’Estudis del Vallès Oriental i l’Observatori del Treball i Model Productiu de Catalunya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies