Dimarts, 16 juliol 2024
24.4 C
La Llagosta

Violències masclistes, sexualitat i afectivitat, temes dels tallers municipals per a secundària

Les regidories d’Igualtat i de Serveis Socials estan realitzant un nou cicle de tallers per a estudiants de secundària de la nostra localitat sobre prevenció de violències masclistes i sobre sexualitat i afectivitat. Durant aquests dies, els destinataris dels tallers són alumnes de l’Institut Marina.

Els nois i noies de les cinc línies de primer d’ESO participen en el taller de sexualitat i afectivitat, les sessions finalitzaran el 17 de maig. Pel que fa als alumes de quart d’ESO, avui s’ha fet la sessió del darrer grup, amb la visita de la regidora d’Igualtat, Judit Robles. Als tallers han pres part les cinc línies de quart i han tractat el tema de la prevenció de violències masclistes.

L’alumnat de tercer d’ESO de la Balmes ja van fer els tallers al mes de març, que van versar sobre el mateix tema que els de quart de l’Institut Marina.

Els objectius d’aquesta proposta municipal són definir els conceptes de feminisme, masclisme i violències masclistes, incentivar l’anàlisi crítica de les relacions afectives, identificar conductes de risc en les relacions afectives, prevenir les violències masclistes, reflexionar sobre la importància de l’autoestima per generar relacions sanes i desmuntar prejudicis i creences errònies cap a la diversitat sexual i afectiva.

L’activitat va a càrrec de les educadores de l’àrea municipal de Serveis Socials i la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament. Aquest és el cinquè any que es porta a terme aquest programa, tot i que anteriorment el Consistori també feia alguns tallers sobre sexualitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies