L’OMIC de la Llagosta va obrir 360 expedients durant l’any 2016

0
123

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de la Llagosta va obrir durant l’any 2016 un total de 360 expedients en relació a consultes i reclamacions sobre consum i serveis. Aquesta xifra suposa un 1,7% més que la registrada el 2015. L’any 2016, es van realitzar un total de 495 visites programades.

Del total d’expedients oberts, el 92,5% van ser mitjançant atenció presencial; el 3,3% per telèfon; el 2,8% per Internet i només l’1,4% van tenir entrada per registre.

Les consultes i reclamacions sobre dos subministraments bàsics, com l’electricitat i el gas, van ser les més nombroses amb el 29% del total (al darrer trimestre es va registrar un fort increment dels casos atesos en relació a la llum, especialment sobre els nous comptadors de telegestió). Les relacionades amb telefonia (mòbil, fixe i Internet), es van reduir gairebé a la meitat (només el 14%). Els productes i serveis bancaris van sumar l’11% de les consultes i reclamacions, mentre que poc més del 8% van estar centrades en les assegurances. L’activitat comercial de grans superfícies, comerç especialitzat i petit comerç va ocupar poc més del 8% del volum total d’atenció a les persones usuàries del servei.

El 2,5% de totes les consultes ateses per l OMIC van acabar en queixa o denúncia a l’Agència Catalana del Consum i poc més del 3% estan pendents d’arbitratge a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

Durant l’any 2016, l’OMIC de la Llagosta va realitzar un total de 188 reclamacions (un increment del 4% en relació l’any anterior), de les quals el 67% van ser estimades. Les reclamacions ateses van permetre el retorn, la recuperació o l’anul·lació de factures per import de 60.583,72 euros als veïns i veïnes que van reclamar (un 119% més que l’any 2015). És a dir una mitjana de 560,96 euros per cada reclamació guanyada.

L’OMIC és un servei gratuït que ofereix l’Ajuntament de la Llagosta a la ciutadania de nostra localitat (particulars, autònoms i pymes). L’OMIC es troba situada a la planta baixa de l’Ajuntament, a la plaça d’Antoni Baqué. Actualment, dedica dos matins i una tarda (un total de 10 hores setmanals) a l’assessorament, atenció i orientació a les persones consumidores i usuàries. S’ha de concertar visita de forma prèvia.

Publicitat