Dimarts, 16 juliol 2024
23.7 C
La Llagosta

L’atur a la Llagosta baixa del 10% al mes de juny

L’atur a la Llagosta ha baixat al mes de juny en 34 persones. La taxa provisional d’atur a la nostra localitat ha baixat el 10% i se situa en el 9, 69%. A final del mes passat hi havia inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) 626 llagostencs i llagostenques.

Aquest és el cinquè més consecutiu que es registra un descens de la desocupació a la nostra població. Des de principi d’any, només al gener es va incrementar l’atur, ho va fer en divuit persones. En total, 89 veïns i veïnes de la Llagosta han deixat les llistes de l’OTG.

L’atur masculí al juny va baixar en 22 persones, quedant en els 240 homes sense feina, mentre que el femení, va disminuir en dotze persones, amb 386 dones aturades.

Per edats, la desocupació només ha crescut en una persona la franja de 50 a 54 anys. El descens més notable s’ha registrat en els majors de 60 anys, amb deu persones menys sense feina. Tot i això, aquest és un dels grups que aplega més persones aturades, amb 127. Només està per davant el de 55 a 59, que registra 128 llagostencs i llagostenques sense feina.

Per durada en situació d’atur, el descens més destacable és en el col·lectiu que portava fins a tres mesos sense feina, que baixa en quinze persones, seguit de qui fa entre sis i nou mesos, que ho fa en dotze. A l’altre extrem, s’incrementa en vuit persones el que porta a l’atur entre quinze i divuit mesos.

Per nivell d’ensenyament, ens trobem que la gran majoria de persones que han deixat les llistes de l’atur tenien o EGB o ESO, vint menys. Els programes de formació professionals i els tècnics professionals superiors, baixen en cinc persones cadascú.

El gran volum d’ocupació creada es dona al sector serveis, amb divuit aturats i aturades menys. Al sector industrial la desocupació baixa en nou persones i al col·lectiu sense ocupació anterior ho fa en set. El sector serveis és el que registra un major nombre de persones sense feina, amb 438.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat al juny en 142 persones. El nombre vallesans i vallesanes sense feina es va quedar el mes passat en 18.282, cosa que suposa un índex provisional del 9,2%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies