Dimarts, 16 juliol 2024
24.4 C
La Llagosta

Aprovat el projecte bàsic de rehabilitació i adequació de Can Baqué

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat inicialment del projecte bàsic per a la rehabilitació i adequació de la masia de Can Baqué. El punt s’ha incorporat de forma urgent a la sessió extraordinària i urgent que s’ha celebrat aquesta tarda.

Tots els grups municipals han donat el seu vot a favor al projecte bàsic, previ al projecte executiu, que es preveu aprovar al ple ordinari de juliol i que és necessari per poder adjudicar el projecte.

La redacció del projecte ha anat a càrrec del Col·lectiu d’arquitecte Brusi. El regidor de Planificació estratègia i Urbanisme, Marc Ruiz, ha indicat que “la proposta reconeix el valor patrimonial de l’edifici i ho compagina amb l’ús que entre tot i totes es va votar, que seria l’Escola de Música”. Ruiz ha recordat que Can Baqué “fos un edifici que pogués tenir un ús principal, però que alhora sigui un edifici obert a tots i totes i les prescripcions tècniques que requereix una escola de música”. El regidor de Planificació estratègica i Urbanisme ha dit “que posem tots els mitjans perquè les obres puguin començar com més aviat millor per poder garantir arribar a termini i poder comptar amb la subvenció dels Fons Next Generation”.

Al ple extraordinari d’aquesta tarda també s’ha aprovat inicialment per unanimitat l’estructura de costos del servei de neteja viària de la Llagosta. Aquest és un primer pas per poder licitar aquest servei en un futur pròxim. La previsió és separar tota la recollida d’escombraries de la neteja viària. Segons l’alcalde, Óscar Sierra, “la intenció és que a inicis del 2025 puguem tenir la nova adjudicació de neteja viària, això sí, amb una ampliació dels horaris que tenim ara”.

Tots els grups municipals han votat també a favor d’una modificació pressupostària, l’onzena de l’any, que permetrà en part fer front a subvencions a entitats de la Llagosta, algunes d’elles de recent creació.

La sessió plenària es pot veure al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies