Dilluns, 01 juliol 2024
20 C
La Llagosta

La llagosta dels anys 30 de Marc Camats guanya el Concurs de cartells de la Festa Major

Marc Camats, de 23 anys i de Molins de Rei, ha guanyat amb la seva proposta el Concurs de cartells de la Festa Major de la Llagosta 2024. El veredicte del certamen local s’ha celebrat avui dijous al Saló de Plens de l’Ajuntament, que ha comptat amb la presència de la regidora de Joventut, Núria Guerrero; la regidora de Cultura, Judith Robles; i l’alcalde Óscar Sierra.

Camats, amb el pseudònim Ice King, ha aconseguit el 51% dels vots de la votació popular i ha obtingut un premi de 800 euros. “Conec la Festa Major de la Llagosta perquè l’any passat vaig venir i, a més, tinc amigues d’aquí. Elles em van explicar coses del municipi i després vaig posar elements que creia importants com és la paella, els focs d’artifici, la llagosta o l’edifici de l’Ajuntament. Tot junt, crec que ha fet que el cartell sigui el guanyador”, explica Marc Camats, que té estudis en disseny i és copropietari d’una escola de dibuix. A més, la proposta guanyadora destaca perquè mostra al centre una llagosta amb influència “dels dibuixos animats dels anys 30, com era aleshores el Mickey Mouse de Disney. Tot i que també manté l’estil del videojoc Cuphead, per exemple”, assenyala Camats.

Els altres dos finalistes han estat els cartells de Sergio Iborra, de Xàtiva (Comunitat Valenciana) -no ha pogut assistir i en el seu nom s’ha presentat un amic-, que ha estat segon amb el 28% dels vots i ha obtingut un premi de 400 euros; i Susana Calvo, de Sant Andreu de la Barca, que ha estat tercera i ha obtingut un premi de 200 euros. En total al Concurs de cartells s’han presentat 24 propostes. “És important que la votació del Concurs de cartells sigui popular perquè pugui participar la ciutadania en les decisions de la Festa Major, per això també tenim les diferents comissions. Aquesta és una manera perquè la ciutadania se senti representada amb l’elecció del cartell de la festivitat”, explica Judith Robles, regidora de Cultura.

Pel que fa a l’alcalde Óscar Sierra remarca l’alt nivell dels tres finalistes, tot i que comenta que en la proposta guanyadora “destaca la nostra llagosta i una gran paella popular, que és part de la simbologia de la Festa Major”. A més, Sierra ha avançat que el programa de la festivitat està força avançat “i ben aviat ja tindrem un esborrany complet de la Festa Major”.

Amb el Concurs de cartells es posa en marxa el compte enrere de la Festa Major, que se celebrarà del 6 al 9 de setembre.

Publicitat

Publicitat

Més notícies