Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

Continua el descens de l’atur a la Llagosta

El mes de maig ha registrat la quarta baixada consecutiva de l’atur a la nostra localitat. El mes passat es van registrar set llagostencs i llagostenques menys a l’Oficina de Treball de la Generalitat. En total, a 31 de maig, hi havia inscrits com aturades 660 persones de la Llagosta. La taxa d’atur provisional és del 10,22%.

Per sexes, les dones continuen sent les que més pateixen la situació d’atur. Al maig va acabar amb 408 dones sense feina, dues menys que a l’abril. Pel que fa als homes, el mes passat van baixar en cinc els aturats i se’n van registrar 252.

Per edats, hi ha tres franges que experimenten un increment, els que tenen entre 55 i 59 anys, que creixen en sis persones; els majors de 60 anys, que ho fan en tres; i els que van dels 20 als 24, que també sumen tres més. La resta baixen en el nombre de persones aturades, destaquen les sis menys a la franja de 40 a 44 anys, les quatre menys dels 25 als 29 i els tres menys dels 45 als 49 anys. El grup més nombrós continua sent el de més de 60 anys, amb 137 veïns i veïnes de la Llagosta sense feina.

Per durada en situació d’atur, hi ha una baixada de deu persones en el grup que fa entre nou i dotze mesos que estan a l’atur. A l’altre extrem, hi ha els que fa més de dos anys que estan desocupats, que pugen en nou. Experimenten un descens més important els col·lectius que porten entre 15 i 18 mesos a l’atur, en set persones; i els que fa fins a tres mesos, que baixen en sis. El que aplega més persones és el que fa més de dos anys que estan sense feina, que suma 227 aturades.

Per nivell de formació, les persones que tenen EGB o ESO han baixat en sis, tot i que continua sent el grup que més aturats té, amb 426. Els que cursen programes de Formació Professions baixen en dues persones i els universitaris en una. La resta o es mantenen o s’incrementen poc.

Per sectors, el de serveis és el que registra un descens més important, amb quatre persones menys aturades. El sector de la indústria baixa en tres i el de la construcció en una, el col·lectiu sense ocupació puja en una i l’agrícola es manté estable.

Al Vallès Oriental també s’ha registrat un descens de la desocupació, en aquest cas de 296 persones. El maig va tancar amb 18.575 vallesans i vallesanes sense feina. Així, la taxa d’atur provisional s’ha situat en el 9,35%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies