Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

La Troupe guanya el concurs gastronòmic del Llagotapa

El Wanton de xai, de la Troupe Restaurant, ha estat la tapa guanyadora del concurs gastronòmic Llagotapa, que organitza Comerç La Llagosta amb el suport de l’Ajuntament. El podi s’ha completat amb el segon lloc del Zalamero Xiringuito amb Tacos de black angus; i el tercer lloc, del Bar Avenida, amb el Lagarto ibèric a la brasa.

La tapa guanyadora consta d’una fulla de massa wanton, d’origen oriental, amb carn de xai a baixa temperatura i, posteriorment, fregida en una cassola amb ceba. La tapa anava acompanyada d’una guarnició de puré de poma. “Hem volgut mostrar el tipus de cuina que fem a la Troupe, que és molt elaborada. Tenim com a base la cuina catalana i a partir d’aquí fem qualsevol mena d’elaboració”, explica Ignacio Torra, cuiner i un dels propietaris de la Troupe Restaurant, que afegeix: “estem contents per participar, i ara guanyar, però valorem molt més que es pugui fer un concurs gastronòmic que ens pugui donar a conèixer, tot i que ja sumem nou anys oberts”.

Els deu establiments participants van ser Vayara, Los Candiles, Donde el Pepe, Bar Avenida, La Troupe, Bar La Teja, Magic Cafetería Bar, Bar Málaga, El Zalamero Xiringuito i SAK. A més, Boreal oferia la possibilitat d’acompanyar les tapes amb els seus escumosos. L’oferta del Llagotapa era d’una beguda amb una tapa, amb un preu tancat de 3,50 euros. “Estem molt contents d’aquesta primera edició, tot i que va costar arrencar amb la iniciativa. La majoria de restaurants han venut prop d’un centenar de tapes per dia”, valora positivament Mari Paz Cruz, presidenta de Comerç La Llagosta.

El concurs es va celebrar durant dos caps de setmana, del 17 al 19 de maig i del 24 al 26 de maig. En cada establiment hi havia una fitxa per avaluar la tapa per banda dels comensals, que posteriorment s’havia de lliurar amb un mínim de cinc avaluacions per participar en el sorteig d’un sopar per a dues persones. La guanyadora del sorteig ha estat Sagrario Cezón.

Comerç La Llagosta avaluarà les pròximes setmanes la primera edició del Llagotapa i decidirà si el pròxim any farà una segona edició.

Publicitat

Publicitat

Més notícies