Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

La celebració del 40è aniversari de l’Escola Municipal de Música aplega molt de públic

La interpretació d’un himne dedicat a la Llagosta, per part de tot l’alumnat i el professorat de l’Escola Municipal de Música, va servir per tancar la jornada de celebració dels 40 anys de l’Escola Municipal de Música. La direcció de la peça va anar a càrrec de l’autora, Esther Lete, que durant molts anys va ser la directora del centre. El públic gairebé va omplir ahir les butaques del Centre Cultural de la Llagosta.

La festa de celebració del 40è aniversari va començar a les 11 del matí amb el recital dels grups de Formació Bàsica. Li van seguir les actuacions de l’alumnat de Formació bàsica 3 i 4 i de Formació avançada i, tot seguit, les audicions de Joves i d’Adults de Formació bàsica. Al llarg del matí hi va haver activitats infantils a la porta del Centre Cultural.

Les actuacions van continuar a la tarda, amb el grup de bateria i l’alumnat de cant. La celebració va continuar amb un espectacle infantil anomenat Tiktok Party.

Poc més tard de les 7 de la tarda, va començar la Gala del 40è aniversari de l’Escola Municipal de Música, que va comptar amb un tastet de tots els grups i alumnes del centre. L’encarregat de donar la benvinguda va ser el regidor d’Arts, Fran Ruiz. A l’acte també va assistir la regidora de Participació Ciutadana, Eva Villanueva. Temes de tots els estils van sonar durant la gran Gala, interpretats des dels més petits, el cor Petits Oxalaires, fins als grups d’adults i les més veteranes, el cor Oxalà.

Ruiz, a més d’agrair la tasca d’alumnes, de l’equip docent, administratiu i les famílies, va recordar que la creació de l’Escola de Música significava “construir alguna cosa més que una escola, es tractava de sembrar una llavor de cultura, art i educació que pogués transformar les nostres vides”. 

El regidor d’Arts va dir que “hem vist a nens i nenes arribar amb una espurna de curiositat als ulls i convertir-se en músics apassionats i competents. Hem vist a professors entregar no només el seu coneixement, sinó també el seu cor, inspirant i guiant a cada alumne. I hem vist a una comunitat unir-se entorn a la música”.

Fran Ruiz va avançar que l’Escola de Música evolucionarà i que el futur Centre d’Arts Municipals es farà realitat aviat i que ocuparà la masia de Can Baqué. El projecte es va aprovar pel Ple municipal del passat 29 de maig.

El director de l’Escola Municipal de Música, Jaime Calvet, que ha estrenat el càrrec i la gestió del centre aquest curs va comentar que “estem molt contents, pensàvem que la unió seria difícil, però ha sigut molt fàcil, tenim molta energia, anem tots a totes, estem tots supermotivats”. Calvet ha afegit que caldrien “més recursos i més espai per fer una escola més gran”.

Ester Lete, exdirectora de l’Escola de Música, va recordar que durant els 30 anys que va estar “no tot ha sigut de color de rosa” i va agrair el suport dels pares i els alumnes i va destacar fins i tot famílies que portaven tres generacions a l’Escola.

Publicitat

Publicitat

Més notícies