Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

L’atur baixa a la Llagosta per tercer mes consecutiu

Com cada any, amb l’inici de la temporada turística a Setmana Santa, l’atur baixa de manera generalitzada. La Llagosta ha mantingut la mateixa tònica i el mes d’abril va acabar amb 30 persones menys a l’atur. Aquest és el tercer descens consecutiu al nostre municipi.

El quart mes de l’any va registrar 667 veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat. Sent una de les localitats de la comarca on el descens relatiu de l’atur ha estat més important. Concretament, la variació relativa anual s’ha situat en el -8%, la sisena més baixa del Vallès Oriental. La taxa d’atur és del 10,93%.

L’atur entre els homes ha baixat a l’abril en 24 persones i es queda en 257 sense feina. Entre les dones ho ha fet en sis i la xifra d’aturades és de 410.

Per edats, pràcticament totes les franges han experimentat un descens de la desocupació. La més destacada és la de 30 a 34 anys, que baixa en vuit persones. Li segueix la franja de 20 a 24 anys, que registra set persones menys a l’atur. Només creixen la de 40 a 44 anys, que puja en dues, i la de més de 60, que ho fa en una.

Per durada en situació d’atur, el descens més important s’ha donat en el col·lectiu que porta fins a tres mesos a l’atur, que ha baixat en 27 persones. La resta, ha variat poc, només hi ha un increment destacat de set persones en el grup que porta de 21 a 24 mesos sense feina.

Per nivell d’estudis, les persones que tenen EGB o ESO han baixat en quinze i les que tenen programes de Formació Professional ho ha fet en nou. Només els universitaris de primer cicle ha crescut i ho ha fet en dues.

Per sectors, el de serveis és el que registra un descens més important, amb 24 persones menys aturades. El sector de la construcció baixa en sis, el col·lectiu sense ocupació anterior baixa en dues, l’agrícola es manté estable i la indústria creix en dues.

Al Vallès Oriental també s’ha registrat un descens notable de la desocupació. L’abril va tancar amb 636 persones menys sense feina. Així, la taxa d’atur s’ha situat en el 9,88%, amb 18.871 vallesans i vallesanes sense feina.

Publicitat

Publicitat

Més notícies