Diumenge, 21 juliol 2024
25.7 C
La Llagosta

L’Hospital de Mollet formarà metges en cirurgia laparoscòpica

El Centre d’Excel·lència (CoE) de B. Braun, situat a Rubí, i la Fundació Sanitària Mollet (FSM) han tancat un acord de col·laboració mitjançant el qual oferiran cursos i formacions internacionals sobre cirurgia laparoscòpica a professionals sanitaris a l’Hospital Universitari Mollet.

Gràcies a aquesta col·laboració, els cirurgians que participin en els cursos assistiran a intervencions reals als quiròfans, combinant els aspectes teòrics i pràctics de la cirurgia laparoscòpica. El doctor Carlos Hoyuela, cap del servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de la Fundació Sanitària Mollet, va destacar la innovació com a bandera per convertir-se en centre de referència en cirurgia laparoscòpica: “La nostra aposta per la tecnologia i la innovació a l’àrea quirúrgica ha permès la implementació del quiròfan 3D i la realització de tècniques quirúrgiques mínimament invasives d’avantguarda d’interès en l’àmbit internacional”. “El centre hospitalari de Mollet representa una oportunitat única per complementar l’oferta de formació i desenvolupament en cirurgia laparoscòpica en un entorn real i proper a les nostres instal·lacions de B. Braun”, va detallar Jordi Vallés, director CoE OR Supply de B. Braun.

Els cursos s’organitzaran des de l’Acadèmia Aesculap, la plataforma acadèmica de B. Braun, una de les més prestigioses en formació mèdica. El 2022 es van realitzar més de 4.000 cursos amb un total de 268.000 participants en més de 40 països de tot el món.

Centre d’excel·lència en tecnologies de dispositius quirúrgics
El Centre d’Excel·lència de B. Braun a Rubí és responsable mundial de la gamma de productes i serveis destinats al tancament de la ferida quirúrgica des de 1995. Això significa que, al seu centre productiu de Rubí, es duu a terme el desenvolupament complet dels productes i serveis: des de l’R+D, centrat a dissenyar nous materials i tecnologies, millorar-ne les propietats i ampliar les indicacions dels productes i serveis existents per facilitar la tasca dels professionals sanitaris a l’àrea quirúrgica, fins a la distribució internacional d’aquests.

Tant B. Braun com la Fundació Sanitària Mollet comparteixen com a valors corporatius la cura de la salut i del medi ambient i treballaran unides en aquesta direcció. “El sistema sanitari ha de continuar treballant per reduir-ne l’impacte mediambiental. Com Green Hospital de referència internacional seguim treballant cada procés per reduir la nostra empremta de carboni i protegir la salut de les persones“, va avançar Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet. Addicionalment, dins del marc d’aquesta col·laboració, es desenvoluparan projectes innovadors en matèria de sostenibilitat i eficiència en la gestió i els processos dins de l’àrea quirúrgica.

Publicitat

Publicitat

Més notícies