Dissabte, 27 abril 2024
17.4 C
La Llagosta

L’Hospital de Mollet instal·la un sistema per capturar els gasos anestèsics i reduir la petjada de carboni

L’Hospital de Mollet és el primer centre de Catalunya en instal·lar un sistema innovador per capturar els gasos anestèsics i reduir la petjada de carboni.

Els gasos anestèsics que s’utilitzen durant les cirurgies tenen un gran impacte ambiental ja que són responsables de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Per aquest motiu, l’Hospital Universitari Mollet de l’FSM ha implantat el sistema CONTRAfluranTM que consisteix en un filtre que es connecta als carros d’anestèsia de quiròfan i captura el 99% dels gasos anestèsics que d’altra manera s’emetrien a l’atmosfera. Aquest sistema permet recuperar i reciclar posteriorment el gas anestèsic i els filtres de manera que no es genera cap tipus de residu i permet reduir la petjada de carboni del centre.

L’Hospital Universitari Mollet és el primer hospital de Catalunya que ha implantat aquest sistema innovador i és una de les accions clau per a l’eliminació total de les emissions directes que l’entitat s’ha proposat assolir dins de la ruta cap al Net Zero per a la descarbonització total de l’activitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies