Dimarts, 16 juliol 2024
27.6 C
La Llagosta

La Llagosta disposa d’un Pla de salut, aprovat al ple del mes de setembre

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir inicialment, durant el ple ordinari del mes de setembre, el Pla de salut de la Llagosta 2022-2025. El punt va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals. La redacció d’aquest text ha estat impulsada per la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de la Llagosta. L’objectiu és portar a terme diferents accions per millorar la salut al nostre municipi.

El document fa una diagnosi que determina el perfil de salut de la Llagosta i planteja un pla d’acció, amb propostes específiques a portar a terme fins al 2025. Algunes d’elles ja s’estan realitzant. Qüestions com la salut, la mobilitat, la mortalitat, l’estil de vida o els serveis que es disposen són alguns dels temes que es tracten a la diagnosi feta.

“La preocupació de l’Ajuntament, que sempre està a favor que la Llagosta sigui un municipi més saludable i més segur, va fer veure la necessitat de fer aquest pla”. Així ho va manifestar el regidor de Salut Pública, Mariano García. García va afegir que el Pla de salut s’ha elaborat amb el suport de la Diputació i amb la creació d’un grup motor format per tècnics relacionats amb els diferents àmbits de la salut.

La portaveu de La Llagosta en Comú, Eva Miguel, va avançar que el seu grup votaria a favor, però que el Pla era millorable. Miguel va dir que “ens hagués agradat que comptessin més amb l’oposició per donar el nostre punt de vista per poder-ho millorar”. La regidora de LLEC va considerar que el Pla no tenia en compte diversos informes sobre contaminació i soroll.

El regidor de Salut Pública va dir que són els tècnics els que incorporen els informes més adients i que ja van donar les explicacions sobre aquest tema. Per la seva part, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra va indicar que les qüestions plantejades es traslladaran als tècnics experts que han elaborat el pla.

Municipi sostenible

El Ple va aprovar per unanimitat el Programa de regeneració urbana sostenible de la Llagosta. Aquest document vol concretar les línies d’actuació estratègiques i la programació d’actuacions per millorar la qualitat de l’entorn urbà de la Llagosta. Aquestes actuacions tenen presents conceptes sobre salut, inclusió, sostenibilitat i resiliència urbana. La Regidoria d’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible serà responsable de la gestió del Programa, que s’inicia amb la seva aprovació i finalitza el 31 de desembre de 2030.

El Programa ha fet una primera anàlisis i valoració tant de les problemàtiques com dels punts forts en matèria d’urbanisme, sostenibilitat i planificació estratègica del nostre municipi. Amb aquesta diagnosi, s’identifiquen set eixos estratègics sobre els quals vol intervenir de forma prioritària: l’increment d’espais lliures, l’emergència climàtica, la gestió de recursos hídrics, la baixa oferta immobiliària, l’eficiència energètica, l’adaptació del municipi a les noves necessitats i fer de la Llagosta un municipi més inclusiu.

El regidor d’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, Marc Ruiz, va dir “que aquest és un primer pas d’aquesta regidoria quant a urbanisme, però l’agenda urbana és molt més àmplia i tindrem l’oportunitat de desenvolupar-la en aquesta agenda urbana local que en els propers mesos treballarem tots i totes”.

Eva Miguel, portaveu de LLEC, va demanar si hi hauria participació dels partits polítics en aquest procés i si “aquest projecte serviria per demanar recursos de personal per ajudar a crear aquesta agenda urbana”.

Ruiz va respondre que “és un programa que hem treballat amb previsió que puguin venir moltes d’aquestes subvencions i ens podran servir si es necessiten recursos, reforç tècnic…”. I va afegir que a l’agenda urbana local hi haurà participació ciutadana i política.

Modificacions pressupostàries

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar una modificació pressupostària que permetrà executar part de la millora de la xarxa d’abastiment d’aigua de la nostra localitat i la rehabilitació de la masia de Can Baqué. La modificació pressupostària consisteix en canvis de partides pressupostàries, no en un increment del pressupost municipal. L’aprovada ahir va ser per un import total d’1.016.940 euros. D’aquests, 650.000 es dedicaran a la masia de Can Baqué i 209.000 a la millora de la xarxa d’abastament d’aigua.

L’increment del suplement de crèdit per a Can Baqué puja així fins als 710.000 euros. La regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez, va dir que “per fer tota l’obra de can Baqué hem rebut una subvenció molt important dels fons europeus i aquesta és la part que havíem de posar”. Jiménez va avançar que aquestes modificacions pressupostàries “permetran no perdre subvencions” i accedir a altres, “com per exemple per a la xarxa d’abastament d’aigua”.

La modificació pressupostària va ser aprovada amb els vots a favor del PSC i el PP i l’abstenció de LLEC i ERC.

Un altre punt aprovat al ple de setembre va ser la modificació del contracte amb la Fundació Pere Tarrés, que gestiona l’Escola Bressol Municipal Cucutras. Aquesta modificació permetrà atendre els infants amb necessitats educatives especials amb l’increment d’hores de les vetlladores.

Durant la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat una modificació de plantilla i de la relació de llocs de treball, referent a la Policia Local, per adaptar-la a la normativa vigent.

El ple va acabar amb l’habitual torn de precs i preguntes. Es pot tornar a veure la sessió plenària al canal de YouTube de l’Ajuntament i a escoltar a l’Ivoox de Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies