Dimarts, 16 juliol 2024
24.4 C
La Llagosta

L’Ajuntament aprova l’Agenda Urbana de la Llagosta

L’Ajuntament va aprovar ahir durant el ple ordinari de maig l’Agenda Urbana de la Llagosta, que és un document de planificació estratègica territorial i integral, que, de conformitat amb els criteris establerts per l’Agenda 2030, la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana per a la Unió Europea, persegueix l’assoliment de la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà. El punt va comptar amb el vot a favor de tots els grups municipals.

L’Agenda Urbana de la Llagosta ha estat elaborada amb el suport de la Diputació de Barcelona. El regidor d’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, Marc Ruiz, va dir ahir que “l’Agenda estableix onze eixos estratègics amb 67 propostes” que marquen com ha de ser la Llagosta del futur.

La portaveu de La Llagosta En Comú (LLEC), Eva Miguel, es va mostrar a favor del punt, perquè l’Agenda inclou temes “com l’anella verda o el Pla de Salut”.

Durant el ple també es va aprovar de forma inicial i per unanimitat l’establiment del servei i el Reglament de règim intern del futur Centre d’Arts Municipal de la nostra localitat.

El Ple també va resoldre les al·legacions presentades per l’empresa AGBAR i va aprovar definitivament per unanimitat l’Ordenança reguladora de l’ús de l’aigua en situacions de sequera.

També es va aprovar, amb l’abstenció de LLEC, una modificació pressupostària sobre la compra per part de l’Ajuntament d’una finca ubicada al número 8 del carrer de Maria Aurèlia Campmany per ubicar-hi diferents serveis municipals.

A més, es va aprovar el contingut i la signatura del conveni amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental respecte a la col·laboració de finançament per la prestació del servei de transport adaptat amb una aportació per part de l’Ajuntament de 48.195,37 euros.

També es va aprovar la pròrroga del contracte entre l’Ajuntament de la Llagosta i la Fundació Pia Institut Pere Tarrés d’Educació en l’Esplai, formalitzat el 3 d’octubre de 2018, per a la prestació del servei de l’Escola Bressol Municipal Cucutras de la Llagosta per un termini d’un any, comprensiu per al període escolar 2024-2025.

També, es va donar llum verda inicialment a l’Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter no tributari pel servei de subministrament d’aigua potable del municipi de la Llagosta.

Abans del torn de precs i preguntes, es va aprovar per unanimitat el Manifest institucional del 28 de juny, Dia internacional de l’Orgull LGTBI+. La regidora d’Igualtat, Judith Robles, va llegir el document.

El ple va començar amb un minut de silenci per les dones assassinades darrerament per les seves parelles.

Es pot tornar a veure la sessió al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies