Dimecres, 18 setembre 2024
20.8 C
La Llagosta

Lékué presenta un ERO per tancar la planta de la Llagosta

Lékué ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar els 15 treballadors del magatzem de la Llagosta i, posteriorment, traslladar a la resta de persones a les oficines que la companyia té a Barcelona. Segons informa CCOO, l’empresa té la voluntat de tancar la planta de la Llagosta, que se situa al número 16 del carrer de Barcelona.

Lékué té un total de 43 persones treballant a la planta de la Llagosta, amb 15 al magatzem i 28 en oficines. “La part de logística, que és el magatzem, se la volen emportar a Bèlgica, però acomiadant els treballadors, i pel que fa al personal de les oficines seran traslladats a la seu de Barcelona”, explica Vanesa Torrico, una de les treballadores afectades per a l’ERO i membre de CCOO, que informa que dilluns l’empresa va presentar l’ERO al·legant “motius econòmics”, diu Torrico.

De les 15 persones afectades per a l’ERO, a 12 se les extingirà el contracte el 31 d’octubre i a les altres tres, el 31 de desembre. Pel que fa al personal d’oficina, Lékué les vol traslladar al novembre, segons informa CCOO.

El comitè d’empresa de Lékué ha rebutjat l’ERO i han demanat la retirada de l’expedient, la continuïtat de la planta i dels llocs de treball. Des d’aquest dilluns, les persones treballadores s’han començat a mobilitzar i ja han penjat pancartes davant la planta de la llagosta per mostrar el seu rebuig a l’expedient de regulació. A més, demà dijous el comitè d’empresa es reunirà amb l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra. Abans, els treballadors i treballadores encetaran davant de la fàbrica una manifestació a les 16 hores, que arribarà fins a l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies