Diumenge, 21 juliol 2024
25.5 C
La Llagosta

L’alcalde de la Llagosta es reuneix amb la plantilla de Lékué

L'alcalde ha sortit a rebre a la plantilla de Lékué
L’alcalde ha sortit a rebre a la plantilla de Lékué

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha rebut aquest matí al comitè d’empresa de Lékué, i part de la plantilla, per parlar sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació presentat per l’empresa. La trobada ha tingut lloc després de la tercera reunió mantinguda entre els representants de la plantilla de Lékué i la direcció de l’empresa llagostenca per negociar l’ERO.

El comitè d’empresa ha manifestat que el seu objectiu és mantenir la producció a la Llagosta i, per tant, els 25 llocs de treball afectats per l’ERO. Els representants dels treballadors, assessorats pel secretari de la Federació d’Indústria de Comissions Obreres a la nostra comarca, Juan Antonio Molano, mantenen que Lékué és una empresa en expansió i que aquest és un cas de deslocalització.

Els representants de la plantilla han manifestat a l’alcalde la seva preocupació per la situació que estan patint. El comitè d’empresa de Lékué ha demanat a l’empresa un pla de viabilitat i conèixer la producció que es té externalitzada. A més, consideren que portar la producció a la Xina suposarà una pèrdua de valor per a l’empresa.

L’alcalde, Óscar Sierra, ha comentat que per a l’equip de govern suposa un cop molt dur enfronta-se a 25 acomiadaments. Sierra ha manifestat a la plantilla de Lékué el seu suport i els ha comunicat que els membres de l’equip de govern, i segurament els de la resta de grups municipals, estaran al costat dels treballadors. L’alcalde ha explicat als assistents a la trobada que aquesta mateixa setmana també s’ha reunit amb la direcció de Lékué, que li van manifestar que aquest és un tema que ja ve de fa mesos i que no hi ha un altra opció que el tancament de la producció local. Segons Sierra, l’empresa no li ha facilitat cap número que justifiqui aquesta decisió.

L’alcalde també s’ha mostrat sorprès pel moment en el qual s’ha donat a conèixer l’ERO, quatre dies després del seu nomenament com a primer edil. Sierra ha dit que estudiarà l’expedient que va servir per bonificar a Lékué 10.000 euros en la taxa d’obres aprovat al ple del mes de febrer.

Comission Obreres ha donat a conèixer a l’alcalde una moció per a que sigui presentada al Ple en la qual defensen el teixit industrial a la Llagosta. El document reclama a la direcció de Lékué que garanteixi la continuïtat de la planta a la Llagosta i un pla de viabilitat de la mateixa, també demana a la Generalitat un seguiment especial de l’ERO i el suport de l’Ajuntament a la plantilla de Lékué.

Publicitat

Publicitat

Més notícies