Una trentena de treballadors de Lékué fan una aturada de cinc minuts en contra de l’ERO

0
60

Una trentena de treballadors de Lékué han fet una aturada de cinc minuts aquest dimarts com a protesta per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de treball que afectarà unes 25 persones. L’aturada ha estat a les 12 h amb una xiulada davant de la fàbrica llagostenca, al número 16 del carrer Barcelona.

L’aturada de la producció no ha estat més de cinc minuts i hi havien treballadors dels tres torns de l’empresa Lékué. A més, durant la manifestació s’han anat afegint alguns ciutadans del municipi per sumar-se a la protesta per l’Expedient de Regulació d’Ocupació d’extinció de treball.

Des que Lékué va presentar l’ERO d’extinció de treball el passat 19 de juny, el comitè de treballadors i la direcció de l’empresa han fet diverses reunions sense cap acord. La mesura afectarà 21 persones que treballen en producció i 4 de magatzem i ha estat rebutjada pels treballadors. De fet, segons va informar el comitè d’empresa, format per CCOO, les intencions de l’empresa és deslocalitzar la producció a la Xina.

Pel que fa l’empresa, segons va informar mitjançant un comunicat, la mesura s’emmarca en la crisi de consum per la disminució considerable de les vendes. A més, l’empresa assegurava que mantindrà la seva seu a la Llagosta, amb les oficines centrals, el centre d’I+D, el departament d’e-comerç i el centre de logística.

Publicitat