Dissabte, 20 juliol 2024
26.4 C
La Llagosta

Una trentena de treballadors de Lékué fan una aturada de cinc minuts en contra de l’ERO

Una trentena de treballadors de Lékué han fet una aturada de cinc minuts aquest dimarts com a protesta per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de treball que afectarà unes 25 persones. L’aturada ha estat a les 12 h amb una xiulada davant de la fàbrica llagostenca, al número 16 del carrer Barcelona.

L’aturada de la producció no ha estat més de cinc minuts i hi havien treballadors dels tres torns de l’empresa Lékué. A més, durant la manifestació s’han anat afegint alguns ciutadans del municipi per sumar-se a la protesta per l’Expedient de Regulació d’Ocupació d’extinció de treball.

Des que Lékué va presentar l’ERO d’extinció de treball el passat 19 de juny, el comitè de treballadors i la direcció de l’empresa han fet diverses reunions sense cap acord. La mesura afectarà 21 persones que treballen en producció i 4 de magatzem i ha estat rebutjada pels treballadors. De fet, segons va informar el comitè d’empresa, format per CCOO, les intencions de l’empresa és deslocalitzar la producció a la Xina.

Pel que fa l’empresa, segons va informar mitjançant un comunicat, la mesura s’emmarca en la crisi de consum per la disminució considerable de les vendes. A més, l’empresa assegurava que mantindrà la seva seu a la Llagosta, amb les oficines centrals, el centre d’I+D, el departament d’e-comerç i el centre de logística.

Publicitat

Publicitat

Més notícies