Dimecres, 26 juny 2024
28.9 C
La Llagosta

Es constitueix el nou Parlament amb la llagostenca Conchi Jiménez

Conchi Jiménez va formar part dilluns de la constitució de la quinzena legislatura del Parlament de Catalunya. Després de les últimes eleccions catalanes del 12 de maig, la llagostenca és una de les 135 persones diputades del ple català.

La regidora del PSC a l’Ajuntament de la Llagosta anava al lloc 22 de la llista socialista per la província de Barcelona. Des d’aquest dilluns, Jiménez enceta una nova etapa dins de l’agrupació del PSC en el Parlament de Catalunya, que encapçala Salvador Illa amb un total de 42 diputats, entre aquests la llagostenca. “Afronto aquesta nova etapa amb molta il·lusió i moltes ganes de seguir treballant i aprenent. Intentaré aportar tot allò que pugui aportar”, explica Conchi Jiménez, que destaca que va viure una “jornada molt intensa per obrir una nova etapa en la meva vida”.

La primera sessió del nou Parlament va tenir lloc dilluns a la tarda, a partir de les 16 h, i va inaugurar la nova legislatura amb l’elecció dels set càrrecs de la Mesa, que finalment la presidència va ser per Josep Rull, de Junts+, que va obtenir 59 vots, mentre que la socialista Silvia Paneque va rebre 42. “Tots els disputats i diputades ja vam agafar la nostra acta amb la constitució del nou Parlament i, posteriorment, es va escollir la Mesa. Ara s’obre un període per a l’elecció del President”, assenyala Jiménez.

Amb la Mesa del Parlament constituïda, s’obre un període de deu dies hàbils per què el president del Parlament proposi el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Previsiblement, el ple d’investidura podria arrencar el 25 de juny.

Publicitat

Publicitat

Més notícies