Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

Planificada l’anella verda de la Llagosta per tenir un municipi més ecològic

L’Ajuntament de la Llagosta fa noves passes per naturalitzar el nostre municipi. El Ple va aprovar ahir per unanimitat el document Estudis previs per a l’anella verda de la Llagosta. Aquest document aglutina tot un seguit d’accions per fer de la Llagosta una ciutat més saludable, millorar el benestar emocional, físic i psicològic de les persones, i la connectivitat ecològica i social del terme municipal de la nostra localitat amb el seu entorn.

El text, que ha estat redactat amb el suport de la Diputació de Barcelona, vol implicar la Llagosta en la lluita contra el canvi climàtic. Aquest document té com a objectiu plantejar com es vol que sigui el nostre municipi. Planificar aquestes mesures també dona opció a poder accedir a ajuts i subvencions d’altres administracions per poder tirar-les endavant.

El regidor d’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, Marc Ruiz, va destacar ahir que “aquest és un document que se suma a la visió de futur del nostre municipi”, que també es contempla a l’Agenda Urbana. Ruiz va afegir que “els municipis hem de ser responsables de tot el que implica la lluita contra el canvi climàtic i farem tot el que puguem per evitar-lo, aquest projecte d’anella verda va en aquest sentit”. El regidor va recordar que la idea de l’anella verda “va aparèixer per primera vegada amb l’acord per unanimitat del Pacte per la reconstrucció econòmica i social de la legislatura anterior, quan vam veure, en no poder sortir del nostre municipi, la importància que teníem de recuperar els entorns naturals de la Llagosta”.

Per la seva part, la portaveu de La Llagosta En Comú (LLEC), Eva Miguel, va comentar que s’ha de treballar per “tenir una Llagosta més verda, oberta a l’entorn natural que tenim, que ens envolta, mirant cap al riu Besòs i cap a la Serralada de Marina, que sembla que mirem cap a l’altra banda i la tenim aquí al davant”. Miguel va aprofitar per indicar que el seu grup vol participar en els processos que es posin en marxa sobre aquest tema.

L’anella verda de la nostra població s’emmarca en els objectius de desenvolupament sostenible aprovats en l’Agenda 2030 per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Altres punts del ple de gener

A més d’aquest punt, durant la sessió plenària del mes de gener també es van aprovar altres temes. La nova Ordenança fiscal per regular el preu públic per l’ús del servei municipal de recàrrega elèctrica de vehicles va sortir endavant amb el vot de tots els grups municipals, així com el seu reglament d’ús.

També es va aprovar per unanimitat d’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Grans. Aquesta xarxa és una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut que va sorgir el 2010 com a resposta al ràpid envelliment de la població i amb la finalitat de connectar municipis, ciutats i comunitats per tal de crear una visió conjunta de com envellir de forma digna i de qualitat.

Durant la sessió també es va aprovar la proposta de resolució d’al·legacions i d’aprovació definitiva de les modificacions de l’Ordenança municipal de promoció i garantia de la convivència ciutadana. En aquest cas, tots els grups municipals van votar a favor, excepte el de LLEC, que es va abstenir.

La mateixa votació es va donar a l’aprovació definitiva de la Proposta d’estructura de costos del servei d’abastament d’aigua potable del municipi de la Llagosta. S’ha elaborat un estudi previ per preparar el contracte de concessió de serveis per a la gestió del servei d’abastament d’aigua potable del nostre municipi.

El Ple va aprovar per unanimitat la modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament per a l’exercici 2024.

El Ple va aprovar incorporar de forma urgent un altre punt a l’ordre del dia. Es tracta de la signatura de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per gestionar l’Oficina Local d’Habitatge per als anys 2024-2027. El punt es va aprovar per unanimitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies