Dimarts, 19 març 2024
13.6 C
La Llagosta

Els gegants de la Llagosta estrenen nova vestimenta per la Trobada gegantera

Els gegants de la Llagosta han estrenat la nova vestimenta per la 12a edició de la Trobada gegantera de la nostra localitat, que s’ha celebrat avui diumenge fins al migdia. L’activitat ha posat punt final a la programació d’actes per les Festes de Sant Josep.

La nova vestimenta s’ha descobert en l’acte sorpresa que havia anunciat la Colla Gegantera La Llagosta per celebrar l’aniversari 20+2. Davant l’edifici de l’Ajuntament, l’entitat ha mostrat la nova roba que porten els gegants Josepet, Blanqueta i Torradeta i que ha dissenyat el Taller Sarandaca. La nova roba, a banda de mantenir la tradició rural del Josepet i la Blanqueta, també ha permès alleugerir el pes dels gegants. Tanmateix, la Torradeta ha estrenat una nova faldilla. Pel que fa a la gegantona de la Mariona, no ha calgut renovar la seva vestimenta perquè va néixer el 2016. “Els tres gegants necessitaven la renovació de la seva vestimenta per l’ús que se’ls ha fet des de la seva creació. S’ha volgut mantenir la línia que tenien i, sobretot, s’ha alleugerit el pes de la roba per poder portar-los millor”, ha explicat el president i cap de la Colla Gegantera La Llagosta, Pablo Martín, que s’ha mostrat satisfet pel resultat final: “també s’ha aprofitat per fer un repintat dels tres gegants, estan com a nous”.

La jornada ha començat amb la plantada de les colles participants en la Trobada gegantera, que s’ha encetat a les 9 h a la plaça d’Antoni Baqué. Enguany, han pres part en la jornada llagostenca les entitats geganteres de Benicarló, Calella, Ca n’Oriol (Rubí), Manlleu, Mollet del Vallès, Montmeló, Pallejà, Sant Llorenç Savall, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Antoni de Vilamajor i la Llagosta. Posteriorment a la descoberta de la nova vestimenta, les colles han fet una passejada pels carrers de la nostra localitat i a les 13 h s’ha fet la fi de festa amb el ball dels gegants a la plaça d’Antoni Baqué.

L’acte ha acabat amb l’entrega d’obsequis, amb la participació de Pablo Martín, president i cap de la Colla Gegantera La Llagosta; Óscar Sierra, alcalde; i Fran Ruiz, regidor de Cultura de l’Ajuntament. La colla local ha lliurat una Dona d’Aigua, que representa a la gegantona Mariona, i una bossa commemorativa de la 12a Trobada gegantera.

La jornada gegantera llagostenca també ha servit per recaptar productes per a esmorzars i berenars infantils de les famílies vulnerables de la nostra localitat. Aquesta acció solidària compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta, el Foto-Club La Llagosta, el Lotokotó, l’Associació de Voluntariat Social REMS, l’Embotits Subirats i l’Esclat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies