Dimarts, 23 juliol 2024
25.3 C
La Llagosta

L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de la Llagosta rep una menció especial a la Nit de les Infraestructures


L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de la Llagosta va rebre un diploma amb una menció especial ahir dilluns durant la 6a edició de la Nit de les infraestructures, organitzada pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya i celebrada a l’auditori de Foment del Treball a Barcelona. El jurat va decidit que en l’edició del premi d’enguany que l’eix vertebrador dels premis sigui el mediambiental, sota el vector de l’aigua, donada la seva rellevància.

Segons va assenyalar el jurat de la Nit de les Infraestructures, la menció especial de l’Estació Depuradora d’Aigües residuals de la Llagosta va ser per la seva ampliació i remodelació recent. Entre la resta de distincions, també hi havia la construcció d’un moll al Port de Tarragona i diferents edificis hospitalaris. La infraestructura guanyadora va ser la presa de l’Albagés, a terres lleidatanes.

La darrera ampliació i remodelació de l’EDAR de la Llagosta va ser inaugurada el passat 25 de febrer. La remodelació ha ampliat en 8.000 m2 la superfície de la instal·lació, que ocupa ara 50.000 m2. El pressupost de l’obra va ser de més de 14 milions d’euros i ha consistit principalment en la construcció d’un tercer decantador secundari i un nou reactor biològic.

L’EDAR la Llagosta va ser construïda l’any 1994, inicialment amb un tractament fisicoquímic. L’any 1998 es va fer una primera ampliació i es va introduir el tractament biològic. Amb aquesta ampliació, la depuradora de la Llagosta va passar a ser la més gran de la conca del Besòs. La depuradora de la Llagosta dona servei a nou municipis del Vallès Oriental i Vallès Occidental (la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat).

Publicitat

Publicitat

Més notícies