Dimecres, 11 setembre 2024
24.2 C
La Llagosta

El 28 de gener, presentació del llistat de propostes dels pressupostos participatius que seran votades

La comissió tècnica està acabant de valorar la viabilitat tècnica, econòmica, legal i urbanística de les propostes presentades en el marc del projecte de pressupostos participatius. En un primer moment, es van presentar 44 propostes, però una va ser retirada. De les 43 que van quedar, el grup motor, format per personal de l’Ajuntament i regidors i regidores, n’ha desestimat 19 perquè no complien els requisits de les bases, no eren inversions, no eren de competència municipal o estaven per sobre dels 30.000 euros pressupostats.

Fins al 17 de gener, la comissió tècnica revisarà totes les propostes. De moment, ja han estat descartades quatre més. El llistat definitiu es donarà a conèixer el 28 de gener en un acte obert a tota la ciutadania que tindrà lloc al Saló de plens de l’Ajuntament, situat a l’edifici de la plaça d’Antoni Baqué.

Entre el 29 de gener i el 16 de febrer es votaran les propostes. En aquest procés podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi de la Llagosta. Les votacions es realitzaran de forma telemàtica a la pàgina web dels pressupostos participatius (www.llagosta.cat/participa). Si alguna persona no disposa d’Internet, podrà votar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, situada a l’edifici de l’Ajuntament de la plaça d’Antoni Baqué.
Una vegada finalitzat el termini de votacions, s’elaborarà una llista amb totes les propostes finalistes i els vots obtinguts i es presentarà en un acte públic.

Després es farà l’estudi i la planificació tècnica per part dels serveis municipals corresponents de la proposta o propostes guanyadores i es tramitaran, si fos necessari, les licitacions oportunes per executar-les.
És la primera vegada a la nostra localitat que els veïns i les veïnes poden decidir directament a què es destinen 30.000 euros del pressupost municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies