Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

Aplicar el mètode CER als gats guanya els pressupostos participatius 2022

Aplicar el mètode CER (captura, esterilització i retorn) als gats de carrer per tenir colònies més sanes i detectar malalties ha estat la proposta més votada en els pressupostos participatius de 2022. Aquest projecte, presentat per l’entitat Animalets-Protectora La Llagosta amb un pressupost de 7.500 euros, ha sumat 140 adhesions, el 13,27%.

En aquesta ocasió, han votat 452 persones, majors de 16 anys i empadronades a la Llagosta, un 31% més que en l’edició anterior dels pressupostos participatius. 278 persones han votat de forma telemàtica, mentre que 174 ho han fet presen­cialment. S’han comptabilitzat 1.055 vots. Cada persona podia votar a un màxim de tres propostes.

“Estem molt contentes i ens hem mobilitzat moltíssim per intentar guanyar els pressupostos participatius”, explica la presidenta d’Animalets, Montse Segura, que explica la importància del mètode CER: “això fa que les colònies de gats es puguin esterilitzar a tots els seus membres i s’aconsegueix que aquesta colònia, de gats abandonats, no creixi. Aleshores, no creix la colònia i els seus gats viuen millor”.

L’Ajuntament de la Llagosta destinava aquest any 40.000 euros a l’execució dels projectes dels pressupostos participatius. Per això, a més de la proposta guanyadora, també es podran realitzar altres quatre: la creació d’una àrea de pícnic (8.000 euros), de Núria Martí Escorihuela; la solució per evitar atropellaments d’animals (8.000), d’Animalets; l’adequació del túnel de la C-33 per a pas de vianants (12.500), de La Llagosta verde; i la creació d’una zona de descans al passeig de Can Donadéu (3.500), de La Llagosta verde. “Enguany la proposta guanyadora tampoc gastava els 40.000 euros dels pressupostos participatius, aleshores s’han pogut incloure altres quatre propostes i estem molt contents”, valora el regidor de Participació, Marc Ruiz. En aquest sentit, l’alcalde admet que “la ciutadania i l’Ajuntament de la Llagosta està molt conscienciada amb el benestar dels animals, i dues de les cinc que s’hi faran són per millorar la gestió de les colònies dels gats i d’evitar atropellaments. Encantat que la ciutadania tingui una visió d’oci, de medi ambient i de defensar els que no es poden defensar, els animals”.

Aquests són els vots que han rebut les 21 propostes finalistes: mètode CER a les colònies de gats (140), creació d’una zona de pícnic per poder gaudir d’un àpat a l’aire lliure o de celebracions d’aniversaris (100), solució per evitar atropellaments d’animals (94), instal·lació de dos passos de vianants intel·ligents (90), l’adequació del túnel de la C-33 per a pas de vianants (72), col·locació del nom del nostre poble, la Llagosta, en lletres gegants (59), creació de zona de descans al passeig de Can Donadéu (58), escenari cobert i fix al Parc Popular (58), millora de diferents espais del CEM El Turó i renovació d’algunes màquines (56), compra de 16 lluminàries de leds per canviar la il·luminació actual de Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert (52), campanya de sensibilització de la necessitat de recollir els excrements i la dilució d’orins (52), concurs de balcons de Nadal (49), instal·lació de bancs al carrer per esperar el torn d’accés a diferents botigues (35), plafons amb informació històrica (28), instal·lació de dos radars pedagògics (26), tancament perimetral de les pistes poliesportives a l’aire lliure que hi ha al municipi (21), pintura decorativa de les persianes dels comerços (21), ampliació del parc de cal·listènia per a infants (21), pintar el mur del passeig de Can Donadéu (11), creació d’un tauler gegant d’escacs a un indret del poble amb figures gegants de fusta (10) i espectacle de flamenc Donde empieza una vida (2).

El saló de plens de l’Ajuntament de la Llagosta ha acollit aquesta tarda l’acte de presentació dels resultats de les votacions amb l’assistència de l’alcalde, Óscar Sierra, i del regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz.

Publicitat

Publicitat

Més notícies