Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Institut Marina participa en dos projectes educatius europeus

Professorat de l'INS Marina a Xipre
Professorat dels instituts participants, a Xipre. (Fotografia: Institut Marina)

L’Institut Marina de la Llagosta participarà aquest curs i el proper en dos projectes Erasmus Plus, que substitueix al programa europeu Comenius. Durant dos cursos, l’alumnat i el professorat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat es trobaran amb estudiants i educadors de centres de Secundària d’altres països per intercanviar experiències.

L’objectiu principal del programa Erasmus Plus és el treball col·laboratiu i de recerca de la comunitat educativa sobre uns temes determinats. En aquest cas tracten sobre les assignatures de l’àmbit científic i tecnològic i la llengua estrangera, així com de l’ansietat i motivació escolar en aquestes assignatures. Per a la directora de l’Institut Marina, Anabel Giménez, és molt important poder haver accedit a l’Erasmus Plus, ja que “costa molt més que et puguin concedir aquest programa que el Comenius”.

Els alumnes seleccionats per participar en aquests projectes esdevindran investigadors i les seves troballes seran utilitzades per intentar millorar el nivell de satisfacció i aprenentatge a les classes. Els projectes són Stress-free and inspirational learning for a more effective European classroom i Let the Science Discover Us.

El primer projecte, en el qual participaran alumnes de 1r de Batxillerat, consisteix en una recerca sobre les estratègies d’ensenyament que motiven més als alumnes i que redueixen la seva ansietat a les classes de les assignatures d’anglès i ciències. A més de l’Institut Marina, hi prendran part centres d’Itàlia, Lituània, Finlàndia i Xipre. El professorat ja ha tingut una primera trobada de treball a Xipre, on es van arribar a acords sobre futures mobilitats i d’altres temes relacionats amb el projecte. La propera reunió serà al febrer del proper any a Vílnius (Lituània), on 15 alumnes dels cinc països, tres per país, passaran una setmana fent tallers i activitats relacionades amb el tema del projecte, així com fent sortides lúdiques i culturals. El projecte s’estendrà fins al juny de l’any 2018.

Pel que fa a l’altra experiència, Let the Science Discover Us, es planteja com a principal objectiu augmentar l’èxit de les matèries de ciències i la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de 14 a 18 anys, a més de molts mestres i pares. La intenció és promocionar l’ensenyament de la ciència amb la tecnologia moderna i les eines d’aprenentatge, així com treballar amb mètodes basats en el laboratori. El projecte s’adreça a alumnes de 4t d’ESO i, com el primer cas, aquest també durarà dos cursos.

Publicitat

Publicitat

Més notícies