Dijous, 20 juny 2024
22.3 C
La Llagosta

Héctor Gil: La Gilpe és una escola acollidora, familiar, propera i del municipi

IMG_3192

Fa sis anys que Héctor Gil (Barcelona, 1970) va agafar la direcció de l’Escola Gilpe, que enguany compleix el seu 50è aniversari. Aquesta escola llagostenca va ser fundada pel seu pare, Pedro Gil.

– Com va començar l’Escola Gilpe?
– El nostre centre el va fundar el meu pare, Pedro Gil, que tenia una inquietud pedagògica i volia encetar un projecte. Va aterrar a la Llagosta després d’estar a Barcelona i Puigcerdà, fent de professor. Per circumstàncies va arribar a la Llagosta i va veure que tot estava per fer. Llavors, va tirar endavant el seu projecte pedagògic en uns baixos al barri de la Vecasa. Després, per aconseguir la construcció d’aquest edifici, el meu pare va buscar finançament a la seva localitat de procedència, a Sòria. Aleshores, va aconseguir els diners per tirar endavant l’edifici actual en el qual estem.

– Com és la relació de l’escola amb la Llagosta?
– En origen, el meu pare va entendre que era una localitat que brindava possibilitats, ja que, com he dit, tot estava per fer. Ell veia que el seu projecte pedagògic podia donar servei a una població que aleshores requeria dels mínims educacionals per tirar endavant. Al llarg dels anys, el servei d’educació s’ha anat completant, però nosaltres creiem que encara tenim sentit com a escola perquè la població ens ho demana. Aportem uns serveis addicionals que s’han adaptat a les necessitats del poble.

– Quants alumnes han pogut passar per la Gilpe?
– Ara tenim uns 230 infants matriculats, però en total han estat més de 2.000 alumnes. Creiem que està força bé per a un municipi que té uns 13.000 habitants.

– Quin és el valor afegit del centre?
– Sempre hem estat una escola acollidora, familiar, propera i hem format part del municipi. Els nostres professors ha estat sempre estables i s’han vinculat al municipi: ja sigui la meva família o les persones que han treballat al centre. Hem sentit molt els colors de la Llagosta i actualment volem seguir aportant aquesta accessibilitat. Som una escola que aporta uns resultats òptims en les diverses proves d’accés dels seus estudiants i tenim, sobretot, una vessant innovadora.

– En quin sentit?
– Som inquiets i portem projectes d’emprenedoria, robòtica, un pla lector molt potent, un hort, fem un programa radiofònic en col.laboració amb Ràdio la Llagosta Emissora Municipal, en el qual els nostres estudiants recomanen lectures… Des de fa uns anys, intentem incorporar, sense descuidar les matèries curriculars, activitats amb molt valor pedagògic. Per exemple, en robòtica creiem important que l’infant pugui donar ordres; fa poc em van ensenyar el projecte d’una rentadora que havien fet i és important crear però també donar ordres. Nosaltres creiem que en un entorn tant industrial com és el nostre això és molt important.

– S’apliquen noves tecnologies dins de les aules?
– Fa cinc anys que fem servir les pissarres digitals a totes les aules i això ens ha permès tenir uns recursos que abans eren inimaginables. L’última aposta ha estat buscar una bona xarxa wifi que permet un alt nombre d’usuaris perquè permet ús de tauletes digitals entre els estudiants amb activitats de recerca, de textos, de visionat de diferents continguts…I creiem que és una línia que seguirà potenciant-se.

– Què prepareu per celebrar el 50è aniversari de l’Escola Gilpe?
– Encara no hem definit quines seran les activitats concretes però ens fa molta il.lusió compartir fotografies amb exalumnes. En l’era digital, segurament ho farem mitjançant una pàgina o perfil a Facebook. A banda d’això, farem una exposició amb aquestes imatges amb una inauguració convidant a tothom.

Publicitat

Publicitat

Més notícies