Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament instal·larà nous desfribiladors a espais públics

La Junta de Govern Local va aprovar ahir l’adjudicació del contracte per al subministrament de quatre desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a l’empresa CardioSOS Global Protection, mitjançant el sistema d’arrendament financer per un import mensual de 181,87 euros. Tres empreses optaven a la contractació i presentaven equips i accessoris similars, tot i que la firma adjudicatària oferia un desfibril·lador més per un cost semblant.

El equips, que seran accessibles a la ciutadania, s’instal·laran a la plaça d’Antoni Baqué, prop de l’edifici de l’Ajuntament; al Centre Cultural, i al pavelló poliesportiu Antonio García Robledo. Un quart estarà permanentment al cotxe patrulla de la Policia Local. Amb aquests quatre desfibril·ladors s’augmenta fins a sis el nombre d’aquests tipus d’equips que hi ha a la Llagosta. Des de fa un temps també hi ha desfibril·ladors al Centre d’Assistència Primària i al Complex Esportiu Municipal El Turó.

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de la Llagosta, Mireia Egea, ha destacat avui que l’oferta presentada per CardioSOS Global Protection era la millor opció perquè, a més, facilita un desfibril·lador més en igualtat de condicions pel que fa a especificacions tècniques, suport i assegurances que les altres dues firmes que optaven a l’adjudicació del contracte. Egea ha afegit que amb la implantació dels quatre nous desfibril·ladors “es dóna un gran pas endavant per garantir a la ciutadania de la Llagosta una resposta més ràpida i eficaç en cas d’emergència”.

CardioSOS Global Protection farà una campanya informativa sobre el funcionament dels DEA i una presentació dels equips davant els agents de salut i la ciutadania del municipi, a més d’un curs d’iniciació als primers auxilis.

Publicitat

Publicitat

Més notícies