Dimarts, 30 abril 2024
16.4 C
La Llagosta

Professionals de joventut de la comarca reflexionen sobre la relació amb els joves des del confinament

Una trentena de tècnics de joventut del Vallès Oriental, entre els quals hi havia els dos de l’Ajuntament de la Llagosta, van participar el 20 d’abril en un ple que es va celebrar de manera telemàtica. El plenari estava format pels professionals de joventut dels ajuntaments de la comarca i el va coordinar el Consell Comarcal.

Tots els tècnics van reflexionar sobre la situació d’incertesa que s’està vivint tant pels professionals com per les persones joves i en com això repercuteix en la feina dels serveis de joventut. Tots van coincidir en la necessitat d’adaptar-se a la nova situació i formes de treballar per relacionar-se amb les persones joves de la comarca a distància, la qual cosa afecta al vincle i la relació, especialment pel que fa a la proximitat que s’aconseguia via presencial, especialment amb les persones joves més desafavorides o amb menys habilitats comunicatives.

Els professionals van destacar la feina que s’està desenvolupant amb l’elaboració i difusió de materials de comunicació a través de les xarxes socials, però troben a faltar la certesa de quin impacte té aquesta difusió en les persones joves. Tothom va compartir també la preocupació de cara a l’estiu en activitats com casals d’estiu, campaments o festes majors, per la incertesa sobre si es faran o no, les contractacions, les inscripcions, beques, etc.

També van destacar la incertesa sobre les dates de matriculació a cicles formatius, així com la tornada a la realitat i el desconfinament. En relació a aquest últim punt, la Diputació de Barcelona està fent un recull de necessitats per quan s’acabi el confinament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies