Dissabte, 07 setembre 2024
23.7 C
La Llagosta

Els Saltats i els Volats posen en marxa la Festa Major amb el pregó

Els Saltats i els Volats han posat en marxa la Festa Major 2024 des del balcó de l’Ajuntament. Les dues colles, nascudes fa una dècada, han estat les protagonistes del pregó d’enguany, que ha servit per arrencar els quatre dies de gresca a la nostra localitat.

La festa prèvia del pregó s’ha encetat a les 19.30 hores amb una cercavila al carrer de l’Estació amb Lotokotó, la Colla Gegantera, La Room, La Llagosta Club de Ball i Line Dance La Llagosta. En arribar davant de l’edifici de l’Ajuntament, els germans Callau han agafat el testimoni per animar l’espera fins al pregó, que ha comptat amb les actuacions de les entitats participants en la cercavila.

L’alcalde Óscar Sierra ha estat l’encarregat d’encetar el pregó, que s’ha omplert de gom a gom amb diferents membres de les colles dels Salts i els Volats. Això sí, per accedir al balcó, els regidors i regidores han hagut de superar una prova, proposada per les colles, que consistia a ballar el limbo. “No ens aturarà ni la pluja”, ha dit l’alcalde amunt del balcó, que ha desitjat que tothom pugui gaudir dels quatre dies per tenir “una gran Festa Major”. Tot seguit, diferents membres de les colles han recordat els seus inicis i han agraït el suport que tenen les dues colles, tot i que han recordat que qualsevol persona pot vincular-se a qualsevol d’elles.

En acabar, els participants del pregó s’han fet la tradicional fotografia en la Sala de Plens. Les colles dels Saltats i els Volats han lliurat les seves respectives samarretes a l’alcalde Óscar Sierra. Consulta la programació de la Festa Major 2024.

Més activitats per la Festa Major 2024

La Festa Major ja va viure ahir dijous la Prefesta amb la cercavila canalla. Avui divendres, es viurà la primera nit de la festivitat, amb la celebració del Corretasques, el monòleg amb Andreu Casanova, el ball de nit al nou escenari de l’avinguda del Primer de Maig i The End of Summer, a càrrec de l’Associació de DJ’s de la Llagosta VIPS.

La jornada de dissabte començarà amb el Torneig de Festa Major 3×3 de bàsquet del CB La Llagosta 2017. Can Pelegrí acollirà una de les novetats de la Festa Major, una exposició de bonsais de l’Associació de bonsais de la Llagosta entre les 11 i les 13.30 hores i entre les 17.30 i les 20.30 hores. Al migdia, hi haurà paella al Parc Popular.

Line Dance oferirà una exhibició de ball en línia a la plaça d’Antoni Baqué. En aquest mateix espai, se celebrarà el Festival de Festa Major de La Room. A la nit, es recuperarà el Correfoc. L’espectacle flamenc estarà protagonitzat per Paco Garfia i amics. Durant el descans del ball de nit, els Sangrinaris repartiran sangria i hi haurà música en viu amb els DJ Tankesh i Jomalro.

L’Associació de DJ’s VIPS muntarà la Retro Party’24 al Parc Popular, mentre que l’Espai de Concerts del Centre Cultural acollirà les actuacions de Mashup Party Band i de la DJ Bulma Beat.

Diumenge, la Murga organitzarà la Diada infantil i els Volats, la Rebujitada Volada. A la tarda, hi haurà la Festa Holi Gegant i La Llagosta Club de Ball farà una exhibició de balls de saló a la plaça d’Antoni Baqué. Més tard, es podrà gaudir de les Jornades Internacionals Folklòriques amb un grup de l’Índia. A la nit, el grup Cacho a Cacho farà un tribut a Estopa. A l’Espai de Concerts del Centre Cultural també actuarà el DJ Juanma Martínez i, al Parc Popular, els VIPS organitzaran The Hum.

Dilluns al migdia, Jordi Callau animarà als més petits des de l’escenari de Primer de Maig i la Murga organitzarà la Murga Tapa amb la col·laboració d’establiments comercials de la Llagosta.

La Casa de Andalucía homenatjarà la gent gran al Centre Cultural. La Festa Major finalitzarà amb les havaneres i rom cremat a la plaça d’Antoni Baqué, el castell de focs artificials i l’espectacle d’Airshow a l’Espai de Concerts del Centre Cultural.

Publicitat

Publicitat

Més notícies