Dimecres, 17 juliol 2024
29.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament millora i amplia les zones d’ombra a escoles

L’Ajuntament de la Llagosta està portant a terme diferents actuacions per augmentar i millorar les zones d’ombra a les escoles Joan Maragall i Sagrada Família. Al Joan Maragall, s’ha instal·lat ja un tendal i, properament, es col·locarà un altre, que permetran tenir un espai d’ombra de 264 metres quadrats. La Brigada Municipal d’Obres s’ha encarregat de les feines de fonaments i una empresa instal·la els dos tendals amb un pressupost de 23.550 euros més IVA.

Al pati nord de l’Escola Sagrada Família, s’han instal·lat nous tendals per substituir els que ja hi havia amb un pressupost de 19.553 euros més IVA. En aquest col·legi, la superfície d’ombra és de més de 300 metres quadrats.

L’Ajuntament també ha rebut la confirmació provisional d’una subvenció per part de la Generalitat per portar a terme altres actuacions a les escoles Les Planes i Joan Maragall. En concret, el Consistori havia demanat subvencions al Departament d’Acció Climàtica en el marc de la creació de refugis bioclimàtics a les escoles. El pressupost és de 324.000 euros, dels quals la Generalitat aportaria el 85%. De la resta, es faria càrrec l’Ajuntament.

Quan es confirmi la subvenció i s’aprovi el projecte, s’adjudicaran les obres, que s’executaran durant l’any 2025. A l’Escola Les Planes, està previst aprofitar les zones de terra del pati per plantar arbres i instal·lar un sistema de reg, construir porxades de fusta i altres elements. A l’Escola Joan Maragall es millorarà el confort tèrmic interior.

Publicitat

Publicitat

Més notícies