Dimarts, 16 juliol 2024
27.6 C
La Llagosta

El Centre Cultural acull una jornada sobre la protecció pública de la infància i l’adolescència

L’Ajuntament de la Llagosta organitza avui al Centre Cultural una jornada de treball, coneixement i reflexió sobre la protecció pública de la infància i l’adolescència. L’activitat compta amb la participació de més de 60 professionals i tracta sobre la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció a la infància i a l’adolescència contra la violència.

Almudena González, assessora jurídica d’Infància del Consell Comarcal del Vallès Oriental, ha estat l’encarregada de fer una ponència sobre la implementació de la llei, que requereix el treball en xarxa de tots els agents i serveis per col·locar el nen i la nena al centre d’atenció.

Posteriorment es faran grups de treballs sobre casos pràctics. També intervindran en la jornada representants del servei públic Barnahus d’atenció a nens i nenes víctimes d’abús sexual.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Llagosta, Raquel Martínez, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a les persones assistents. “La nova llei representa un canvi de paradigma en la manera d’abordar la violència contra els menors, ja que la considera un problema estructural i no individual”, ha dit Martínez. “És necessari que es destinin els recursos necessaris per implementar les mesures previstes en la llei i que es formi i sensibilitzi a tots els professionals que treballen amb la infància i l’adolescència”, ha afegit la regidora.

Publicitat

Publicitat

Més notícies