Dijous, 18 juliol 2024
26.1 C
La Llagosta

Es presenta un llibre d’homenatge al professor Basilio Losada a la seu de l’Agrupación Cultural Galega Alborada

La seu de l’Agrupación Cultural Galega Alborada, de la Llagosta, va acollir el divendres passat l’acte de presentació del llibre d’homenatge al professor Basilio Losada, que havia estat molt vinculat amb l’entitat llagostenca i que la seva biblioteca porta el seu nom. L’acte va comptar amb diferents representants de les entitats gallegues de la província de Barcelona i de la Llagosta; l’alcaldessa de la localitat gallega de Castro Caldelas, Sara Inés Vega; diferents regidors de l’Ajuntament i l’alcalde Óscar Sierra.

El llibre és una obra col·lectiva d’articles de persones que van conèixer a Basilio Losada, que va morir el juliol a l’edat de 92 anys sent un referent de la cultura gallega i la seva emigració. Va ser catedràtic de Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i de Filologia Gallega i Portuguesa, també per la Universitat de Barcelona. D’entre les tasques realitzades, destaca haver estat el traductor de l’obra del Premi Nobel, José Saramago i d’altres autors de la llengua portuguesa.

D’entre les distincions que va rebre, hi ha la Creu de Sant Jordi, de la Generalitat, o el Premi Otero Pedrayo, del govern gallec; entre altres.

Publicitat

Publicitat

Més notícies