Dijous, 18 juliol 2024
26.1 C
La Llagosta

S’inaugura l’exposició ‘Camino de Santiago’ de la pintora Maite Vázquez al Centre Cultural

El Centre Cultural acollirà fins al 18 de febrer l’exposició Camino de Santiago, de la pintora gallega Maite Vázquez. La mostra ha estat inaugurada avui divendres a la tarda per l’Agrupación Cultural Galega Alborada de la Llagosta i la Federación de Entidades Culturais Galega en Catalunya (FEGALCAT).

L’exposició està situada a l’espai de l’entrada del Centre Cultural, que compta amb deu pintures de Maite Vázquez. L’obra recrea, en el seu conjunt, el procès d’uns peregrins per completar el Camí de Sant Jaume. “Maite Vázquez és una apassionada del Camí de Sant Juame i ella ha volgut representar com és aquest camí”, explicava Domingo Balboa, president de la Federación de Entidades Culturais Galega en Catalunya (FEGALCAT). En l’acte, també hi havia el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Fran Ruiz, que ha destacat el taulell d’informació que hi ha amb la mostra per conèixer com s’hi pot fer el Camí de Sant Jaume. “Tothom qui vulgui és pot apropar i tenir tota la informació si vol fer el Camí de Sant Jaume, que hi ha diversos i trobaran tota la informació per poder fer-ho”, deia Ruiz.

Camino de Santiago és un conjunt de pintures de la gallega Maite Vázquez, que ja ha visitat diverses localitats estatals. Váquez té una àmplia trajectòria artística en la vessant pictòrica i escultòrica de Galícia.

D’altra banda, Jose Luis Salgueiro, president de l’Agrupación Cultural Galega Alborada de la Llagosta, s’ha mostrat satisfet per acollir una mostra sobre el Camí de Sant Jaume. A més, ha avançat que l’entitat gallega llagostenca preveu recuperar les seves activitats habituals el 2022, d’entre elles, la Festa Gallega. “Aquesta és la primera activitat presencial que fem aquest any, però volem recuperar altres. D’entre elles, preveiem celebrar el dia del soci el 2 d’abril i la Festa Gallega el 16, 17 i 18 de juny”, comentava Salgueiro.

Publicitat

Publicitat

Més notícies