Divendres, 27 setembre 2024
23.7 C
La Llagosta

L’alcalde de la Llagosta dona suport a la plantilla de Lékué davant de l’ERO

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha transmès el suport de l’Ajuntament al comitè d’empresa de Lékué davant l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que va presentar dimarts la companyia. Lékué té un total de 43 persones treballant a la planta de la Llagosta, que d’aquestes 15 estan afectades per l’expedient de regulació i la resta seran traslladades a les oficines de Barcelona. La companyia, a més, té previst tancar la planta llagostenca i traslladar la part logística a Bèlgica.

Abans de la reunió d’avui dijous entre l’alcalde i el comitè d’empresa, els treballadors de Lékué han fet una manifestació des del carrer de Barcelona, on s’ubica la planta de l’empresa, fins a l’edifici administratiu del Consistori. Més d’una cinquantena de persones han seguit la marxa per alguns dels principals carrers, com ara l’avinguda del Primer de Maig, el carrer de l’Estació o el passeig de l’alcalde José Luis López Segura.

Posteriorment, l’alcalde s’ha reunit en la Sala de Govern amb el comitè d’empresa de Lékué. També, hi havia la regidora d’Atenció a la Ciutadania, Raquel Martínez; el regidor d’Educació, Fran Ruiz, i el responsable d’acció sindical del Vallès-Oriental-Maresme-Osona de CCOO, César Palacios. “Creiem que el possible tancament de l’empresa és una mala decisió que només busca el màxim de benefici possible per a Lékué, però cal recordar que aquestes companyies s’han fet grans gràcies al treball dels treballadors i treballadores”, ha dit Óscar Sierra, que ha remarcat que “sempre estaré del costat dels treballadors i treballadores per intentar que l’empresa recapaciti en la seva decisió, i en cas contrari, que aquestes persones puguin aconseguir les millors condicions possibles”.

El comitè d’empresa de Lékué ha rebutjat l’ERO i han demanat la retirada de l’expedient, la continuïtat de la planta i dels llocs de treball. “Pensem que la no bona marxa d’una empresa, des de fa uns anys, ha derivat en l’acomiadament de molta gent d’operacions i logística, que no ens sentim responsables del que està passant. En canvi, hi ha d’altres funcions que segueixen treballant i tot continuarà igual. Es podrien haver buscat altres tipus de solucions en la gestió, i de direcció, com també alternatives a la deslocalització del magatzem”, ha explicat Andrés Bautista, president del comitè d’empresa de Lékué, que ha agraït el suport de l’alcalde i ha avançat que demà divendres farà una primera reunió amb la direcció de l’empresa: “Hem de veure si la direcció ha canviat de parer perquè ens ofereix el mínim legal pels acomiadaments i no estem d’acord. A més, encara volem trobar solucions per no moure el personal i no marxar”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies