Diumenge, 29 setembre 2024
17.2 C
La Llagosta

“La protecció solar no només s’ha de fer els mesos d’estiu, és tot l’any”

La Llagosta Contra el Càncer ha fet en l’últim mes de juny una campanya de prevenció sobre el càncer de pell. El Saló de Plens va acollir ahir dimecres una xerrada de Núria Vilamala, terapeuta i especialista en càncer de pell de la Fundació Oncovallès.

Un terç dels càncers són de pell i el Sol causa el 90% de tots els càncers de pell. “És important fer una autoexploració per detectar si tenim taques o pigues irregulars i si ens piquen, podria ser un indicatiu. És important anar al metge o a l’especialista perquè ens puguin informar”, va explicar Núria Vilamala, que va recomanar “protegir-se del Sol no només a l’estiu, és durant tot l’any. La crema solar ha de ser una crema diària”.

D’entre les recomanacions que va dir l’especialista, va enumerar algunes de més rellevants: no exposar-se al Sol d’11 a 15 hores, aplicar-se un protector solar, portar ulleres de sol i gorra, i durant el dia estar molt hidratats.

Gloria González, presidenta de La Llagosta Contra el Càncer, va explicar que l’entitat ha volgut visibilitzar el càncer de pell durant el juny perquè el dia 13 es va commemorar el seu dia internacional. L’entitat té la intenció de fer més xerrades durant l’any amb l’objectiu de visibilitzar altres tipus de càncers.

Publicitat

Publicitat

Més notícies