Dimarts, 16 juliol 2024
23.7 C
La Llagosta

Ruben Calvillo participarà a l’11a edició de l’ElectrocatFP

Ruben Calvillo, de 35 anys i veí de la Llagosta, participa enguany a l’11a edició de l’ElectrocatFP amb un equip de l’Institut Palau Ausit, de Ripollet. El certamen, que promou el vehicle elèctric, està impulsat per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en el marc del projecte de Mobilitat Sostenible i Vehicle Elèctric de l’Associació de l’Eix de la Riera de Caldes, d’on forma part la Llagosta.

Calvillo estudia el grau superior de mecànica i com a projecte de final de grau té el repte de muntar un prototip de vehicle elèctric, amb una desena de companys. El llagostenc té la tasca d’encarregar-se de l’àrea de mecànica i, a més, serà el pilot del vehicle. “He de coordinar tota la feina dels companys de l’àrea de mecànica. El certamen ens dona uns patrons que cal seguir i d’acord amb això hem d’intentar muntar en vehicle elèctric econòmic, sostenible, lleuger i que funcioni bé”, explica Ruben Calvillo, que ja està en el tram final del projecte: “ara estem en l’inici de la fase de muntatge del cotxe. Fins ara hem fet peces separades i l’estructura, i ara queda molta feina de taller perquè tot encaixi”.

L’ElectrocatFP de 2024 comptarà amb un total d’11 centres educatius de Catalunya i un equip procedent de Santander. L’objectiu del vehicle del Palau Ausit, amb el llagostenc Ruben Calvillo, és presentar el millor vehicle d’enguany, tot i que també hi ha la satisfacció de crear un cotxe elèctric des de zero. “Estem aprenent moltíssim perquè hem creat un cotxe que ha de funcionar per nosaltres. A més, hem d’encarregar-nos que sigui el més econòmic possible i també hem buscat patrocinadors, com ara l’empresa Margon, de la Llagosta, que ens ha donat tot el material d’alumini i acer del vehicle”, destaca Calvillo.

El prototip de l’Institut Palau Ausit va encetar-se al setembre, amb sis hores setmanals a classe, i “moltes més hores que fem en el taller”, adverteix el veí llagostenc. El vehicle es presentarà al certament de l’ElectrocatFP a final de curs.

Publicitat

Publicitat

Més notícies