Dimarts, 28 novembre 2023
13.3 C
La Llagosta

L’AMERC celebra una jornada entre empreses i professionals sobre la transició energètica

Més de mig centenar d’empreses de l’entorn de la Riera de Caldes han participat en una jornada per intercanviar i posar en comú les respectives experiències en matèria de transició energètica als polígons industrials. L’acte, organitzat per l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC), s’ha dut a terme avui dimecres a l’Espai de Can Rius de Caldes de Montbui, tot i que també s’ha pogut seguir de forma virtual. Es tracta d’una iniciativa per contribuir en el disseny de polítiques energètiques locals en clau de sostenibilitat impulsada pels municipis que hi ha l’eix de la Riera de Caldes.

Durant la jornada s’ha dut a terme una taula rodona on s’han presentat les experiències d’empreses de Caldes de Montbui, Santa Perpètua de Mogoda, Les Franqueses, Rubí, Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls, entre d’altres En concret, hi ha participat Oriol Xalabarder, conseller delegat d’Electra Caldense (Caldes de Montbui); Jordi Deumal, president de l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels PAE’s de les Franqueses del Vallès, que ha parlat de la compra agregada d’energia; Abel Ortiz, propietari de Tèxtil Ortiz, que ha exposat la seva experiència sobre implantació d’eficiència energètica, plaques fotovoltaiques i energia eòlica (Polinyà/Sta. Perpètua de Mogoda); Albert Puig, representant de Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí, que s’ha centrat a parlar de l’autoconsum compartit als PAE de Rubí i Sant Quirze del Vallès; i Xavier Juanhuix, representant de VMC-Grup Circutor (Santa Perpètua de Mogoda) empresa proveïdora d’aplicacions d’estalvi energètic.

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui, i Javier Silva, alcalde de Polinyà i president de l’AMERC, han estat els encarregats d’obrir les jornades i donar la benvinguda als participants, tan presencials com els virtuals. També han participat dos representants de la Diputació de Barcelona. D’una banda, Carme Melción, de l’Oficina del Canvi Climàtic i Sostenibilitat, i de l’altra Santi Macià, del Servei de Teixit Productiu i Polígons Industrials. La clausura de la trobada ha anat a càrrec de David Través, regidor d’Indústria, Empresa i Treball de Caldes de Montbui.

Una fira de solucions sostenibles amb una desena d’empreses

Un cop finalitzades les conferències, han pogut visitar una mostra de diversos proveïdors de solucions d’energies renovables ubicats a l’eix de la Riera de Caldes. Per conèixer de primera mà solucions sostenibles en matèria d’aparcament i punts de recàrrega fotovoltaica, instal·lació de plaques fotovoltaiques o mobilitat elèctrica, entre d’altres.

La Jornada d’experiències de transició energètica als polígons industrials s’emmarca dins del programa de foment de la transició energètica als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de la Riera de Caldes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies