Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

La Llagosta se suma a una nova aliança per promoure l’ocupació i el desenvolupament econòmic

Representants dels municipis signants de la Declaració de Can Roqueta, entre ells l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra.

Els municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, entre els quals es troba la Llagosta, i els de la conca del Ripoll han subscrit una aliança per crear una zona per millorar el desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l’empresa. Catorze municipis han signat la Declaració de Can Roqueta per impulsar un canvi de relació amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Els ajuntaments signants volen compartir l’estratègia per fer front a reptes com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i l’evolució cap a la indústria 4.0. La Declaració de Can Roqueta també fa una aposta clara per prioritzar l’ocupació de col·lectius en risc d’atur crònic.

Altres àmbits que es pretenen treballar són el sistema d’atenció, orientació i formació professional per generar perspectives de la població de cara al mercat laboral, així com promocionar l’emprenedoria i el suport a les empreses.

La Declaració de Can Roqueta està oberta a tots els actors socials i econòmics del territori, particularment a organitzacions empresarials i sindicals, entitats econòmiques i educatives, així com a les entitats socials i no lucratives que vulguin sumar-se a la iniciativa. També demana una nova relació amb el SOC que permeti treballar conjuntament en favor de l’ocupació i el desenvolupament econòmic.

Aquesta aliança es produeix com a resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya per desplegar la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del SOC. Segons aquesta norma, el Govern prioritzarà la col·laboració territorial a l’hora del repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.

Les ciutats que subscriuen la declaració són Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies